Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2021, 06:50

Čonsi Bilaps preuzima Trejlblejzerse

Portland pronašao zamenu za Terija Stotsa

Kako prenosi poznati NBA insajder Adrijan Vojanrovski, Portland Trejlblejzersi su u završnim pregovorima sa Čonsijem Bilapsom za poziciju prvog trenera ekipe.

Nedelja, 03.00: (2,15) LA Klipers (12,5) Finiks (1,85)

U noći između petka i subote uprava kluba iz Oregona je ponudila ugovor bivšem NBA šampionu (2004. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godine sa Detroit Pistonsima), a očekuje se da predsednik košarkaših operacija Portlanda Nil Olši sa Bilapsom i njegovim agentom postigne dogovor oko višegodišnje saradnje.

Bilapsa je među brojnim kandidatima izdvojila činjenica da je u jako dobrim odnosima sa prvom zvezdo tima Demijanom Lilardom, sa kojim je često razgovarao tokom potrage Portlanda za novim šefom struke. Pritom je pomenuti Olši 2011. godine doveo Bilapsa u Kliperse, dok je obavljao ulogu generalnog menadžera kluba iz Los Anđelesa. Sarađivali su dve godine, a predsednik košarkaških operacija Trejlblejzersa je godinama tvrdio da je Bilaps najveći lider sa kojim se ikada susreo u NBA ligi.

Portland se ranije ovog meseca rastao sa dugogodišnjim trenerom Terijem Stotsom, posle osam vezanih učešća u plej-ofu, ali i ispadanja u prvoj rundi u tri navrata u minule četiri sezone.

Pregovaralo se i sa pomoćnim trenerom Bruklina iskusnim Majkom Dentonijem, kao i Beki Hemon iz San Antonija, a na kraju je izbor pao na petostrukog Ol-star igrača, koji je u trenerske vode uplivao minule godine, kao deo stručnog štaba Los Anđeles Klipersa.

Bilaps je igračku karijeru započeo 1997. godine, kada je kao treći pik stigao u Boston. Igrao je potom za Toronto, Denver (dva puta), Minesotu, Detroit (dva puta) Njujork Nikse i Kliperse. U šampionskoj sezoni (2003/04) bio je i MVP velikog finala. Njegov dres sa brojem jedan nalazi se na svodovima dvorane u Detroitu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.