Izvor: MozzartSport.com, 02.Jul.2020, 21:28

Čitavo bogatstvo za nastavak NBA sezone

Najjaču košarkašku ligu skupo će koštati "ekstravagancija" na Floridi

Iako je većina košarkaških prvestava, pre svega u Evropi otkazana, najjače takmičenej anplenati, NBA će ipak takmičarsku godinu privesti kraju. Kao što se već zna, sve je spremno da na Floridi, tačnije u kampusu čuvenog luna park "Dizni sveta" u predgrađu Orlanda krene takmičenje poslednjeg dana jula.

Samo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << osam od ukupno 30 ekipa neće se naći na jugozapadu SAD od kraja jula, a 22 tima, od čega 13 iz Zapadne i osam iz Istočne konferencije će prvo odigrati osam utakmica koje će definitivno odrediti učesnike plej-ofa. Mora se odmah primetiti da je raspored mečeva veoma zgusnut i da će se igrati praktično dan za danom. Plej-of je zakazan da krene 17. avgusta, a finale 30. septembra.

A pošto je situacija vanredna i troškovi su takvi, pa će prema procenama američkih medija cela "ekstravagancija" koštati NBA oko 150 miliona dolara. I što je najgore, tu nije uračunat gubitak zbog zabraner prisustva gledalaca!

NBA na čelu sa komesarom Adamom Silverom će u severnom deo Floride dočekati 22 tima smestivši ih u tri rizorta. Na rapsolaganju će im biti veliki broj pomoćnog osoblja, kao i ssedam terena za trening kao i tri arene za utakmica.

Gruba procena je da će NBA ove sezone imati gubitak od oko milijardu dolara.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.