Cilj ostvaren – Sansi najgori tim sezone u NBA

Izvor: N1 televizija, 09.Apr.2018, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cilj ostvaren – Sansi najgori tim sezone u NBA

Košarkaši Finiks Sansa izgubili su od Golden Stejt Voriorsa rezultatom 117:100 i tako obezbedili najlošiji skor u NBA u sezoni 2017/2018. i, što je timu iz Arizone mnogo važnije, dobili najveće šanse za prvu poziciju na NBA draftu koji će biti organizovan u junu.

Nakon tog poraza „Sunca“ imaju skor od 20 pobeda i 61 poraza u sezoni i više nemanju bojazni da će neka druga ekipa u ligi imati manje pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od njih.

Najlošiji rezultat na kraju jedne NBA sezone znači da će tim koji ga ostvari imati najviše kuglica u NBA draft lutriji, pa samim tim i najveću šansu da se domogne prvog pika na draftu i šanse da se bira najtalentovaniji igrač koji se na draftu pojavi.

Suns clinch worst record in NBA, top lottery odds for 2018 No. 1 draft pick https://t.co/DwqctefU8Dpic.twitter.com/Rci7NDRoAd

Od početka sezone se znalo da Sansi neće biti među timovima koji će se borti za plej-of i da će sezone biti prilika da razigraju mlade igrače na čelu sa Devinom Bukerom, a od kada je Erik Bledso trejdovan u Milvoki Bakse prestala je svaka ambicija tima iz Finiksa.

Bila je to druga najgora sezona u istoriji franšize iz Kalifronije, pošto su u sezoni 1968/1969. imali skor od 16 pobeda i 66 poraza, što je takođe bio najgori odnos u ligi. Zanimljivo je da tada nisu imali pravo da biraju prvi, pošto se tim koji je imao prvi pik određivao bacanjem novčića.

Phoenix Suns odds of getting each pick:

1st pick: 25%

2nd pick: 21.5%

3rd pick: 17.7%

4th pick: 35.8%

They cannot drop lower than #4. #NBADraft

Prvi pik dobili su upravo Milvoki Baksi, koji su ga iskoristili da biraju Karima Abdul-Džabara, tada Lua Alsindora, jednog od najvećih košarkaša u istoriji sporta. Sansi su sa druge pozicije uzeli Nila Voka, igrača koji je u pet sezone za Sanse imao 14,7 poena i 8,9 skokova u proseku.

U Sansima se nadaju da će na draft lutriji 15. maja u Čikagu imati više sreće, a sam draft će se održati u Bruklinu 21. juna.

Porazu Sansa u pretposlednjoj utakmici sezone najviše je kumovala odlična igra Kleja Tompsona, koji je domaćinu na meču ubacio 34 poena.

Pogledajte REZULTATE i TABELU NBA.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.