Buduća NBA zvezda sa 18 godina kupila klub

Izvor: B92, 02.Apr.2020, 21:51

Buduća NBA zvezda sa 18 godina kupila klub

Lamelo Bol, osamnaestogodišnji američki košarkaš, zajedno sa svojim menadžerom Džermejnom Džeksonom kupio je Ilaver Hokse – tim iz australijske NBL lige.

Bol, inače i doskorašnji košarkaš australijskog prvoligaša, ove godine će izaći na NBA draft i mnogi mu predviđaju mesto među prva tri pika.

Mladi košarkaš je verovatno i najveći talenat u kontroverznoj porodici Bol, čiji najstariji sin igra u Nju Orleans Pelikansima (Lonzo), dok srednji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (Lianđelo) igra u "Dži" ligi.

Kako je sezona u Australiji okončana, i kako su Hoksi bili pred gašenjem, Lamelo je odlučio da ih kupi i da sa sam 18 godina postane vlasnik ekipe.

"Melo voli Hokse. Voli zajednicu. Kada je došao primili su ga otvorenih ruku. Osećali smo se ovde kao kod kuće. Kada smo čuli da klub ima finansijske probleme, pričali smo u preuzimanju i odlučili smo da ga otkupimo", rekao je Džekson za ESPN.

Bol je prethodne sezone u NBL ligi prosečno beležio 17 poena, 7,5 skokova i sedam asistencija, uz 37 odsto šuta iz igre.

Igra na poziciji plejmejkera i mnogi ga vide kao budućnost svetske košarke.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.