Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 01:56

Bomba pred NBA draft: Stvara se zvezdani trio u Lejkersima - Lebron, Dejvis i Vestbruk

Klub iz Los Anđelesa na pragu postizanja dogovor sa Vašington Vizardsima o razmeni koja će poslati tripl-dabl mašinu u rodni kraj

Kako je prvi preneo novinar Atletika Šams Čaranija, Rasel Vestbruk stiže u Los Anđeles. Lejkersi su nadomak ugovaranja trejda sa Vašingtonom koji bi put Grada anđela poslao rekordera po broju ostvarenih tripl-dabl učinaka. U suprotnom smeru bi trebalo da krenu Kajl Kuzma, Montrezl Herel, Kentevijus Koldvel Poup >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i 22. pik sa predstojećeg drafta.

Plejmejker Vizardsa je izrazio želju za promenom sredine, a povratak u rodni kraj mu je najveća želja. Momak iz Long Biča ne vidi sebe u glavnom gradu SAD i voleo bi da se pridruži Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu u Stejps centru.

Jezeraši su u sezoni 2019/20 uzeli šampionski prsten, ali su u minuloj zbog brojnih problema i povreda zaustavljeni u prvoj rundi doigravanja od Finiks Sansa. Ideja sastava iz Los Anđelesa je da ovog leta Džejmsu i Dejvisu priključi kvalitetnog plejmejkera, a izbor je po svemu sudeći pao na Vestbruka.

Trejd još uvek nije u potpunosti dogovoren, ali su prema informacijama koje prenosi Čaranija Lejkersi ozbiljno zagrizli, dok poznati NBA insajder Adrijan Vojnarovski tvrdi da su dve strane na dobrom putu da utanače razmenu.

Vojnarovski takođe prenosi da Vašington u ovoj razmeni vidi prostor za zadržavanje Bredlija Bila, što je apsolutni prioritet kluba. Oslobodili bi prostor u budžetu za plate i tako klub stavili u poziciju da u budućnosti angažuje kvalitetna pojačanja, koja bi ekipi omogućila da se umeša u borbu za prsten.

Novinar Bličer Reporta Džejk Fišer navodi da bi kompletiranje trejda moglo ipak da sačeka do početka sezone, kao i da bi u čitavu priču moglo da se uključi još ekipa.

Bilo kako bilo, sve i da razmena ne bude kompletirana uoči NBA drafta, sudeći po pisanjima nekih od najbolje informisanih košarkaških novinara iz SAD, Vestbruk je na dobrom putu da se priključi Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu u pohodu na šampionski prsten.

Ovaj 32-godišnji košarkaš spada u red najboljih na svetu, ali i red najboljih u istoriji najjače lige na svetu. U sezoni za nama je postao i rekorder po broju tripl-dabl učinaka, premašio je učinak Oskara Robertsona od 181 tripl-dabl učinaka, što se svojevremeno činilo nedostižnim. Sa 184 daleko je od sledećeg aktivnog igrača na večnoj listi, po svemu sudeći budućeg saigrača Džejmsa (99).

Iako je tokom 13-godišnje karijere duboko urezao svoje ime u istoriju NBA lige, nije uspeo da se domogne prstena. Proveo je 11 godina u Oklahomi u pokušaju da dođe do titule, potom se pridružio Džejmsu Hardenu u Hjustonu, ali jedna sezona nije bila dovoljna da ovaj tandem priđe osvajanju Leri O Brajen trofeja. Roketsi su pred početak nedavno okončane takmičarske godine krenuli sa rebildingom, rastali su se sa prvim zvezdama, a dok je Harden završio u Bruklinu (gde su ga dočekali Kevin Durent i Kajri Irving), Vestbruk se preselio u Vašington, gde je sa Bredlijem Bilom uspeo da izbori plasman u plej-of. Ipak, u prvoj rundi su uspeli da nanesu samo jedna poraz Filadelfija Seventisiksersima.

Eksplozivni plejmejker iza sebe ima 943 nastupa u regularnom delu sezone, uz prosek od 23,2 poena, 8,5 skokova i 7,4 asistencije. U godini za nama beležio je tripl-dabl u proseku (22,2 poena, 11,7 asistencija i 11,5 uhvaćenih lopti). Proglašen je pre četiri godine i za najkorisnijeg igrača lige, a upisao je i devet nastupa na Ol-star mečevima. Dva puta je bio i MVP utakmice svih zvezda, a u isto toliko navrata je bio uvršten i u idealnu petorku najjače lige pod obručima na planeti.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Vestbruk ide u Lejkerse, Vizardsi dobili "pola tima"

Izvor: RTS, 30.Jul.2021

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Rasel Vestbruk u narednoj sezoni nosiće dres Los Anđeles lejkersa, preneli su dobro obavešteni američki novinari. . Angažman u Lejkersima verovatno je poslednji pokušaj Rasela Vestbruka da nekako dođe do NBA titule, popšo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.