Vestbruk o rekordu po broju trip-dablova: Ovo nisam mogao ni da sanjam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021, 09:42

Vestbruk o rekordu po broju trip-dablova: Ovo nisam mogao ni da sanjam

Ovo je blagoslov, kao dete koje je odrastalo u Los Anđelesu nisam mogao ni da sanjam da ću postati rekorder NBA lige po broju tripl-dablova, izjavio je košarkaš Vašington Vizardsa Rasel Vestbruk.

On je na utakmici protiv Atlante ostvario 182. tripl-dabl u karijeri i tako pretekao legendarnog Oskara Robertsona (181) na prvom mestu večne liste.

"Ovo je blagoslov", rekao je Vestbruk reporterima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle meča u kome je imao učinak od 28 poena, 21 asistenciju i 13 skokova, ali je njegov Vašington ipak poražen od Hoksa 125:124.

"Ulažete mnogo energije, vremena, žrtvujete se da biste došli u mogućnost da vas pomenu u društvu igrača kao što su Robertson, Medžik, Kid… To je nešto o čemu nisam mogao ni da sanjam kao dete odrastajući u Los Anđelesu. Zaista sam zahvalan za ovakve momente u karijeri", istakao je Vestbruk.

Čestitke Vestbruku uputio je i Robertson u video poruci.

"Veoma sam srećan zbog tebe, Rasele. Tvoja porodica je veoma ponosna na tebe, a ja ti odajem počast za sva tvoja košarkaška dostignuća".

Vestbruk je samo u ovoj sezoni ostvario 36 tripl-dablova, a srušio je Robertsonov rekord koji je važio još od 1974. godine.

Jedina dva igrača koja su još u karijeri ostvarila više od 100 tripl-dablova su Medžik Džonson (138) i Džejson Kid (107).

Bojan Bogdanović i Rasel Vestbruk igrači nedelje u NBA ligi

Košarkaš Jute Bojan Bogdanović i bek Vašingtona Rasel Vestbruk proglašeni su za najbolje igrače Zapadne i Istočne konferencije za 20. nedelju tekuće NBA sezone.

Džezeri su u periodu od 3. do 9. maja imali skor 4-0,a Bogdanović je prosečno beležio 29,3 poena i 4,5 poena.

Sa druge strane, Vizardsi su protekle nedelje ostvarili učinak od tri pobede i jednog poraza, a Vestbruk je u tom periodu imao prosek od 22,3 poena, 17,3 skoka i 18,3 asistencije.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SEDMIČNA PRIZNANJA: Bojan Bogdanović i Rasel Vestbruk igrači nedelje u NBA ligi

Izvor: Kurir, 11.Maj.2021

Košarkaš Jute Bojan Bogdanović i bek Vašingtona Rasel Vestbruk proglašeni su za najbolje igrače Zapadne i Istočne konferencije za 20. nedelju tekuće NBA sezone.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.