Izvor: RTS, 20.Jul.2020, 12:01

Bogdanović: „Sloboda“ je moćna reč

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, član Sakramenta, objasnio je zašto je izabrao da u nastavku NBA sezone na dresu nosi poruku "Sloboda". On je američkim novinarima otkrio i da u Srbiji postoji žensko ime Sloboda.
Većina igrača nosiće neke od poruka koje je NBA dozvolila, a Bogdan Bogdanović je novinarima objasnio zašto se odlučio da na njegovom dresu bude ispisana reč „Sloboda".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Liga je napravila dobar potez odlukom a svi inostrani igrači nose reči na svom jeziku. Izabrao sam reč "Sloboda", jer bi mnogi ljudi to trebalo da pročitaju. Veoma je moćna reč i dobra je poruka za gledaoce", rekao je Bogdanović na konferenciji za medije.
On je američkim novinarima otkrio i da u Srbiji postoji žensko ime Sloboda, a odgovarao je i na druga brojna pitanja.
Većina igrača nosiće neke od poruka koje je NBA dozvolila, ali neki su odlučili i da ne iskoriste to pravo, nego da zadrže prezime, poput Lebrona Džejmsa i Nikole Jokića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMERI GA TERAJU DA IM SPELUJE: Bogdanov natpis na srpskom na njegovom dresu napravio pometnju u NBA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2020

Čeka se nastavk sezone....NBA liga nastavlja se 30. jula u Orlandu, po nikad viđenom sistemu takmičenja, a jedna od brojnih novina je i što su košarkaši dobili priliku da na dresu umesto prezimena ispišu jednu od 29 poruka za socijalnu ravnopravnost i pravdu!..I Bogdan Bogdanović, košarkaš...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.