Bogdan prašio iz daljine, Tim sveta poražen

Izvor: Mondo, 16.Feb.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdan "prašio" iz daljine, Tim sveta poražen

Na otvaranju Ol star vikenda NBA lige u Šarlotu Tim SAD pobedio je Tim sveta rezultatom 161:144. Bogdanović samo sipao trojke, zapažen i Dončić. Kajl Kuzma MVP

Tradicionalni meč "Zvezda u usponu" na otvaranju Ol star vikenda u Šarlotu, između Tima sveta i Tima SAD, sastavljen od debitanata i igrača u drugoj NBA sezoni, završen je pobedom "domaćih".

Tim sveta, predvođen sa klupe Kajrijem Irvingom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << slavio je protiv ekipe Dirka Novickog rezultatom 161:144.

U Timu sveta nastupao je i Bogdan Bogdanović, prošlogodišnji MVP tog meča, koji je završio duel sa 15 poena, pet skokova, šest asistencija i ukradenom, uz četiri izgubljene lopte.

Srpski reprezentativac bio je starter na tom duelu, na parketu je proveo 24 minuta i zanimljivo, sve poene upisao je iz daljine. Ubacio je pet trojki iz 11 pokušaja, dok nijednom nije šutnuo za dva, niti je bio na liniji slobodnih bacanja.

Reigning Rising Stars MVP @LeaderOfHorde didn't disappoint in his return! ⬇️ pic.twitter.com/bVl2fRBja7

— Sacramento Kings (@SacramentoKings) February 16, 2019

U Timu sveta najzapaženiju rolu ostvario je Ben Simons sa 28 pogodaka, Lauri Markanen postigao je 21, uz šest skokova, Šaj Gildžus Aleksander i Diandre Ejton upisali su po 15 poena, dok je zapaženu rolu na debiju na Ol star vikendu imao i Luka Dončić.

Slovenački as je završio duel sa 13 poena, uz pet skokova, devet asistencija i dve ukradene lopte za 24 minuta u igri.



Izvor: Youtube/House of Highlights

Ekipu SAD predvodio je krilni igrač Los Anđeles Lejkersa Kajl Kuzma, koji je proglašen za MVP meča, sa 35 poena. On je iz igre šutirao 15/27, upisao i šest skokova, dve asistencije i blokadu.

Odličnu partiju prikazao je i Džejson Tejtum, koji je zabeležio 30 poena, uz devet uhvaćenih lopti, Tre Jang ubacio je 25 i imao 10 asistencija, a Donovan Mičel završio je duel sa 20 pogodaka. Diaron Foks na reviji u Šarlotu upisao je dva poena, ali je imao 16 uspešnih dodavanja.

Tim SAD tako se revanširao ekipi sveta za prošlogodišnji poraz, ostvarivši tek drugi trijumf u poslednjih pet godina, od kada se igra meč "Zvezda u usponu" na Ol star vikendu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

NBA ALL STAR: Bogijevih pet bombi nije spaslo Tim Sveta od letećeg Kuzme

Izvor: MozzartSport.com, 16.Feb.2019

Ovogodišnje, 68. po redu izdanje NBA All Star vikenda koje se održava u Šarlotu započelo je sinoć sada već tradicionalnom utakmicom "Zvezde u usponu" u kojoj je Tim SAD zahvaljujući odličnoj igri u drugom delu susreta slavio nad Timom Sveta rezultatom 161:144. Vođa "domaće" ekipe, koju je sa...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.