Bobi Marjanović: Da mi Milojević nije bio trener, ne bih završio u NBA

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 03:25

Bobi Marjanović: Da mi Milojević nije bio trener, ne bih završio u NBA

Srpski košarkaš Boban Marjanović jedan je u nizu ljudi iz sveta igre pod obručima koji se oprostio od Dejana Milojevića.

Milojević nas je napustio u 47. godini od posledica srčanog udara, koji je doživeo u Americi, gde je radio kao pomoćni trener u Golden Stejtu.

"Poslednju poruku mi je poslao pre četiri dana. Napisao mi je: 'Moj prijatelju, uvek se smej, uvek razmišljaj pozitivno i uvek imaj osmeh na licu'. Zahvalio sam mu se i rekao da ću dobro zapamtiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegove reči. Ne mogu da verujem da ga sada više nema. Tužan dan, jako tužan. Znam da nas sada gleda sa neba. Sada je kao anđeo, superheroj. Imao je neverovatnu energiju i neverovatan osmeh", kazao je Marjanović.

Nakon vesti da je Milojević doživeo srčani udar, Bobi se nadao da će sve biti u redu.

"Stvarno sam razmišljao kako je to samo jedan problem u životu, ali da bi se sa svakim problemom izborio. Razmišljao sam kako će da se probudi sledećeg dana i kako će sve biti u redu, pozvaću ga i reći mu: 'Šta, bre, to radiš?! Zašto si pao bez razloga. Ti si najjači čovek kojeg poznajem u životu'. Ali, ovo je realnost... Jako sam tužan. Uvek je za sve imao osmeh, savet, pozitivne misli. Mogao si da ga zoveš usred dana ili noći i uvek je imao vremena da sa mnom priča".

Marjanović i Milojević su sarađivali u Megi 2012. godine, Bobi je bio najbolji igrač lige, što ga je preporučilo Zvezdi.

"Da mi on nije bio trener, ne bih završio u NBA ligi. To je suština. On mi je rekao da dođem ovde, da gradim samopouzdanje, igru, da improvizujem i nikada ne odustanem. On je takođe jurio svoj san kao igrač. Bio je niski centar, ali jako snažan igrač. Pričali su mu da neće uspeti. Nije došao u NBA kao igrač, ali jeste kao trener i osvojio prsten. Nikada nije odustajao, nikada. To je i mene naučio, da se nikada ne predajem, o tome je govorio mnogim igračima".

"Jako mi je žao zbog Dejanove porodice. Imao je divnu, sjajnu, prelepu porodicu. Ćerku i sina, suprugu, brata, roditelje... Sve ljude koji su mu bili prijatelji. Meni je bio kao brat. Ovo je jako tužan dan i znam da će mi nedostajati. Ali, ovo je život. Bio je tako mlad."

Marjanović je imao poruku i na društvenim mrežama.

"Dejane, reči ne mogu da izraze dovoljno moj šok i tugu jer više nisi sa nama. Inspirisao si me, da budem najbolja verzija sebe svaki dan i uticao na to da promenim život. Hvala ti, zato što si mi pomogao da ostvarim svoje snove. Jedan si od najboljih trenera i blagosloven sam što sam mogao da igram za tebe. Molim se za tvoju porodicu i prijatelje u ovom trenutku, dok nam svima jako nedostaješ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.