Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 16:35

Bivši dvostruki šampion MLS prodat za 400.000.000 dolara!

Samo dve nedelje pre prodaje Hjuston Dinama, čiji je manjiski vlasnik NBA as Džejms Harden i Orlando Siti dobio nove vlasnike

Daleko je severnoamerčki klupski fudbal od vrhunskog. Ali, to mu ne smeta da privlači novac, i to ne mali. Kako je objavio Sportiko većinski partner Hjuston Dajnama, Gebrijel Brener završava detalje prodaje tima Tedu Sigalu, osnivaču i predsedniku kompanije za promet nekretninama EJS Group za 400.000.0000 dolara. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Brener će zadržati manjinski udeo u timu koji je dva puta bio šampion MLS, a među manjinskim partnerima ostaće i NBA zvezda Džejms Harden. U paketu sa većinskim vlasništvom Hjuston Dajnama Sigal će dobiti i ženski fudbalski klub Hjuston Deš, koji se takmiči u Nacionalnoj ženskoj fudbalskoj ligi (NWSL) koga očekuje učešće na Međunarodnom kupu šampiona za fudbalerke.

Hjuston Dajnamo koji je osnovan 2005. godine, član je MLS od 2006. Već u debitantskoj sezoni osvojio je šampionsku titulu koju je godinu dana kasnije odbranio. Prodaja tima iz Teksasa druga je u MLS za samo dve nedelje, jer je Orlando Siti za sumu između 400.000.000 i 450.000.000 dolara prešao iz ruku Flavija Augusta da Silva u vlasništvo familje Zigmunda Vilf koja poseduje NFL tim Minesotu Vajkings.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.