Australija oslabljena – Bolden se fokusira na NBA

Izvor: B92, 18.Avg.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija oslabljena – Bolden se fokusira na NBA

Džona Bolden, nekadašnji košarkaš FMP, neće nastupati za Australiju na Svetskom prvenstvu u Kini.

Bolden, koji je igrao dobro u pripremnim utakmicama, saopštio je da ipak neće igrati kako bi se što bolje spremio za sezonu u NBA.

Australijski košarkaš profesionalnu karijeru započeo je u FMP, potom je igrao za Makabi, a od prošle sezone je u Filadelfiji.

Između FMP i Makabija, Bolden >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio igrač Crvene zvezde s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor, ali nije zaigra za crveno-bele, pošto je ubrzo prodat u Tel Aviv.

"Uvek sam uz košarkaša kada su ovakve situacije – ne igrati za nacionalni tim pada teško svima", rekao je trener Australije Andrej Lemanis, koji je istakao da ih otkaz Džone neće sputati i da i dalje imaju talentovan sastav.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Australija igra u grupi sa Kanadom, Litvanijom i Senegelom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.