Ajverson za spektakl  u Vršcu

Izvor: Blic, 11.Nov.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajverson za spektakl u Vršcu

Alan Ajverson stiže u Srbiju! Jedan od najboljih NBA igrača u poslednjoj deceniji potpisao je za Bešiktaš i biće protivnik Hemofarma u Evrokupu. Utakmicu prvog kola ova dva tima igraju sledeće nedelje u Istanbulu, revanš je zakazan za 14. decembar, ali Vrščani se već spremaju za dolazak američkog pleja. Karte za meč u “Milenijumu” već sada se rezervišu zbog 35-godišnjeg Ajversona, ali i igrači Hemofarma su u neverici, što nam je potvrdio i kapiten Miljan Pavković. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Nisam ni verovao da će da potpiše za Bešiktaš. Delovalo mi je nelogično da takva košarkaška zvezda dođe u Evropu. Pričali smo u klubu o njegovom dolasku i kada smo shvatili da će do toga doći, prva reakcija je bila blagi šok. Njegov novi tim je sa nama u grupi, a pri tom doći će u Vršac! Kada se to pročulo, odmah su počeli pozivi i pokušaji da se već sada nabave karte za meč koji se igra tek za mesec dana - priča Pavković.

Da li će vaša dvorana "Milenijum” biti mala da primi sve zainteresovane?

- Radi se o najvećem košarkašu koji je igrao u Evrokupu i zato se selimo u "Arenu”, moraćemo da preteknemo rekord Partizana iz Evrolige (smeh). Jedva čekam naš duel u Istanbulu.

On je takođe plej, vi ćete ga čuvati?

- U principu, tako bi trebalo, ali ne verujem da ću ga čuvati samo ja, nego će više igrača biti zaduženo za njega. Za mene je zaista velika stvar da budemo direktni rivali, a, iskreno, imaću i posebnu motivaciju. Čovek je toliko puta bio učesnik Ol-star utakmica, MVP, najbolji strelac NBA lige... Lepo, nema šta.

Da li Ajversonovo ime izaziva tremu?

- Ja tremu imam i kad sam na treningu i kad imamo, uslovno rečeno, lakši meč u domaćem prvenstvu. Trudim se da iz svega toga izvučem nešto pozitivno. Adrenalin svakako postoji, rašće kako se bude meč približavao. Naše je da u svakom meču damo maksimum, iako će sa druge strane biti igrač koji je viša klasa.



Amerikanac nije još spreman, poslednji meč je odigrao još u martu?


- Znam da je imao problema, zbog čega nije igrao niti je pronašao klub u NBA, ali za njega je dovoljno i da se pojavi na terenu. Možda je pitanje u kakvoj je formi, ali ne verujem da će ga to sprečiti da pokaže šta zna i ume.

Alan je izdao CD, obožava tetovaže. Znate kako repuje?

- Nisam slušao njegovu muziku, ali pretpostavljam da bolje igra nego što peva (smeh). Jeste prepoznatljiv po tetovažama, ima ih svuda po telu. Verovatno samo on zna šta koja predstavlja, i možda neko iz njegovog najbližeg okruženja - kaže Pavković.



Idete u Zagreb za vikend, da li ćete ostati lideri NLB lige?


- Čeka nas utakmica sa "mravima" u narednom kolu NLB lige i zaista pokušavamo da se fokusiramo na tu obavezu, ali misli nam lete ka Turskoj i onome šta nas tamo čeka. Da se ne lažemo, ovde nam je sve poznato, igrali smo mnogo puta sa ovdašnjim ekipama, ipak je Ajverson nešto drugo - zaključio je Miljan Pavković.

Ajverson: Očekujte samo pobede

Alan Ajverson potpisao je za Bešiktaš dvogodišnji ugovor i zarađivaće dva miliona dolara po sezoni. Bio je iznenađen nevereovatnom pažnjom navijača i njihovim dočekom na aerodromu u Istanbulu da im je obećao najbolju zabavu i dobre rezultate.

- Ne mogu da dočekam da počnem da debitujem za novi tim. Daću sve od sebe da igramo dobro i da pobeđujemo. Potrebno mi je malo vremena da se priviknem na nova pravila, ali očekujte pobede.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.