Ajverson: Dončić igra kao crnac VIDEO

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 15:53

Ajverson: Dončić igra kao crnac VIDEO

Alen Ajverson, proslavljeni NBA as, smatra da mu je Luka Dončić najsličniji po stilu igre od današnjih NBA igrača.

Jedan od najboljih poentera svih vremena je u najjačoj ligi sveta igrao od 1996. do 2010. godine za Filadelfiju, Denver, Detroit i Memfis.

Gostujući u podkastu koji vodi Šekil O‘Nil, on je odgovorio na pitanje koji ga igrač podseća na sebe i izabrao baš slovenačkog košarkaša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Način na koji ga je opisao je poprilično živopisan.

"Svi govore da je to Dža Morant. Ali, moram da govorim o Dončiću. Šta je sa njim? Bez pominjanja utakmice od 73 poena, govorim o njegovom stilu igre kao mešavini sa uličnim basketom. Ne bih hteo da budem pogrešno shvaćen...", zastao Ajverson je pre nego što ga je Šek prekinuo.

"Spor je", sugerisao je legendarni centar.

Alen je saglasan sa tom konstatacijom, ali nije na to mislio.

"Da, kreće se u skladu sa svojim tempom. Ti reci, ubiće me ako kažem", nastavio je Ajverson da okleva kada ga je drugi voditelj pitao da li misli da Dončić igra kao belac.

Baš suprotno je bilo na pameti Ajversonu.

"Ne, on igra kao da je crnac. Ima taj stil i šarm. On je tako kul u njegovim sporim pokretima. I šutira odlično", konačno je kroz smeh poentirao Ajverson.

Zanimljivo je da je Ajversonov rekord karijere 33 poena po meču, dok zvezda Dalasa ove sezone ima 34,2 i to uz 9,5 asistencija i 8,8 skokova.

"Izgubio sam titulu za najboljeg poentera kada je Kobi imao 35 u proseku. Da igram u ovoj eri, podići ću na 43. Znam da je to 10 poena više, ali mora da bi bilo tako", zaključio je Ajverson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.