Putin uveo sankcije i Crnoj Gori

Izvor: B92, 07.Avg.2014, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin uveo sankcije i Crnoj Gori

Podgorica -- Među zemljama kojima je Rusija uvela sankcije nalazi se i Crna Gora.

Rusija je proglasila jednogodišnju zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije ili su im se pridružile, tako da će se na udaru naći i Crna Gora koja je podržala sankcije uvedene Moskvi zbog sukoba u Ukrajini.

Iz Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore danas su izrazili žaljenje zbog odluke Ruske Federacije da uvede sankcije toj zemlji.

Kako objašnjavaju, usaglašavanje sa odlukama EU na liniji je ostvarivanja spoljno-političkih prioriteta, kao i poštovanja principa i vrednosti za koje se Crna Gora zalaže u medjunarodnim odnosima a da nijednog trenutka nije imalo anti-ruski karakter.

"Ministarstvo je naložilo ambasadi u Rusiji da detaljnije izvesti o specijalnim ekonomskim merama koje su definisane ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina", saopšteno je.

Istovremeno, izraženo je uverenje da stav i poziciju Crne Gore razumeju vlasti i građani Rusije i da odluka ruskih nadležnih organa neće na bilo koji način uticati na dobre i prijateljske odnose između dve zemlje, niti ozbiljnije ugroziti nastavak i razvoj bilatetalnih odnosa i saradnje.

Dekret o "određenim ekonomskim merama", kako je zvanično saopšteno iz Kremlja, potpisao je predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi podgorički "Dan".

Mere su utvrđene kao odgovor na sankcije koje su uvedene Rusiji zbog ukrajinske krize, podseća list.

Zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda će, kako je predviđeno, odmah stupiti na snagu. Ruske vlasti imaju zadatak da utvrde konkretnu listu poljoprivrednih proizvoda čiji će uvoz biti zabranjen.

Vlada Crne Gore ranije se pridružila zaključcima Saveta Evropske unije, kojim

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putinove sankcije i Crnoj Gori

Izvor: Mondo, 07.Avg.2014

Rusija je juče proglasila jednogodišnju zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije ili su se pridružile takvim mjerama. Na udaru ruskih sankcija tako će se naći i Crna Gora, piše “Dan”...Rusija je juče proglasila jednogodišnju zabranu uvoza određenih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.