• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putinove sankcije i Crnoj Gori

Izvor mondo.me

Zvanična Podgorica traži objašenjenje od Moskve u vezi juče proglašenoj jednogodišnjoj zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije ili su se pridružile takvim merama, gde spada i Crna Gora.

VLada Crne Gore traži pojašnjenje u vezi dekret o „određenim ekonomskim merama” koji je juče potpisao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Mere su utvrđene kao odgovor na sankcije koje su uvedene Rusiji zbog ukrajinske krize a, podseća podgorički "Dan", Crna Gora je podržala sankcije prema Moskvi.

Zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda u Rusiju, kako je predviđeno, odmah će stupiti na snagu.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova naložilo je Ambasadi Crne Gore u Moskvi da zatraži objašnjenje odluke o ekonomskim sankcijama.

Ministarstvo je izrazilo žaljenje zbog odluke Ruske Federacije.

Objašnjeno je da je Crna Gora podržala mere Evropske unije prema Rusiji zbog svojih spoljno-političkih prioriteta, kao i poštovanja principa i vrednosti za koje se Crna Gora zalaže u međunarodnim odnosima.

Saglasnost Crne Gore sa sankcijama EU prema Rusiji, zbog njenog učešća u ukrajinskoj krizi, nema antiruski karakter, saopšteno je u Podgorici.

Ministar poljoprivrede Crne Gore Petar Ivanović danas je rekao da još nije potpuno jasno na šta se odnose ekonomske sankcije koje je uvela Rusija, kao ni na koji su period uvedene.

Prema rečima Ivanovića, važno je da se zabrana uvoza u Rusiji ne odnosi na crnogorska vina, mesne prerađevine, a posebno ne na crnogorski pršut.

Vlada Crne Gore ranije se pridružila zaključcima Savjeta Evropske unije, kojim je za 53 ruska i ukrajinska državljanina zabranjen ulazak u zemlje EU i raspolaganje sredstvima. Za 33 osobe sankcije su uvedene zbog narušavanja integriteta, suvereniteta i nezavisnosti Ukrajine.

Prema tom osnovu, Vlada u Podgorici je posljednjom odlukom obuhvatila 12 ukrajinskih i ruskih državljana. Sankcije su, između ostalih, obuhvatile i više osoba koje su bliske Putinu.

Crna Gora je izrazila spremnost i da potvrdi odluku EU kojom se sankcije proširuju na još 15 osoba i 18 kompanija i organizacija iz Rusije i Ukrajine.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cetnik

Sramota za Crnu Goru to sto je stala rame uz rame sa fasistima i okrenula se protiv brace Rusa..Njegos se u grobu prevrce.Crna Goro nek ti je na obraz sramota i izdaja.

DARE NIŠ

E pa braćo Crnogorci nemože da se j...te a da vam ne ulazi!

belladona

Putin je veliko dusan,da se ja pitam EU bi zatvorio zemni gas na pet godina,a pregovarao bi sa Merkelovom samo pod uslovom da trabantom dode u Moskvu,a Milo Djukanovic posto nema trbanta da pojase magarca i da krene odmah po pojasnjenje

special image