Putin uveo sankcije i Crnoj Gori

Izvor: Akter, 07.Avg.2014, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin uveo sankcije i Crnoj Gori

Pošto je Rusija proglasila jednogodišnju zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije, na udaru će se naći i Crna Gora

Crna Gora je podržala sankcije uvedene Moskvi zbog sukoba u Ukrajini.

Iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore najavili su da će najverovatnije danas reagovati povodom odluke ruske administracije.

Dekret o "određenim ekonomskim merama", kako je zvanično saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << iz Kremlja, potpisao je predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi podgorički "Dan".

Mere su utvrđene kao odgovor na sankcije koje su uvedene Rusiji zbog ukrajinske krize, podseća list.

Zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda će, kako je predviđeno, odmah stupiti na snagu. Ruske vlasti imaju zadatak da utvrde konkretnu listu poljoprivrednih proizvoda čiji će uvoz biti zabranjen.

Vlada Crne Gore ranije se pridružila zaključcima Saveta Evropske unije, kojim je za 53 ruska i ukrajinska državljanina zabranjen ulazak u zemlje EU i raspolaganje sredstvima.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Putin uveo sankcije i Crnoj Gori

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Avg.2014

Pošto je Rusija proglasila jednogodišnju zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije ili su im se pridružile, na udaru će se naći i Crna Gora, koja je podržala sankcije uvedene Moskvi zbog sukoba u Ukrajini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.