EL - Komandant Teo vodio Armejce do pobede na vrućem gostovanju!

Izvor: Sportske.net, 13.Okt.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Komandant Teo vodio "Armejce" do pobede na "vrućem" gostovanju!

Aktuelni osvajač Evrolige trijumfalno je startovao novu sezonu u ovom takmičenju.

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su ekipu Galatasaraja u Istanbulu rezultatom 109-84 (27-18, 30-27, 24-26, 28-13).

Izabranici Dimitrisa Itudisa su vodili od prvog do poslednjeg minuta, a kako je vreme odmicalo igrali su sve bolje.

Na poluvreme se otišlo sa 12 razlike za goste iz ruske prestonice, predvodnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << najboljeg tima Evrope iz minule sezone bio je Miloš Teodosić. Srpski košarkaš je imao nekoliko briljantnih asistencija, sjajno je šutirao trojke te je CSKA ponajviše zbog njega ima lufta već na poluvremenu.

Galata je pokušala da se vrati u meč u trećem kvartalu, krenuli su izabranici Ergina Atamana da pogađaju trojke, te su taj period dobili sa dva razlike.

Ipak, CSKA je pojačao u poslednjih deset minuta i već sredinom poslednje deonice rešio pitanje pobednika. Napravili su seriju 8-0 na samom startu poslednjeg kvartala, sve do petog minuta su goste držali na samo dva postignuta poena, te je sve bilo jasno.

Na kraju, magični Teo je stigao i do dabl-dabl učinka, sakupio je 20 poena i 11 asitencija. Po poenima ga je i prestigao Nando De Kolo koji je na kraju upisao 22 poena, dvocifreni su bili i Džekson sa 16, Fridzon sa 15, kao i Hajns sa 13 poena.

U poraženom sastavu najbolji je bio turski reprezentativac Sinan Guler sa 16 poena, njega su pratili Aleks Tajus sa 15, Ostin Dej sa 12 kao i bivši kapiten Fenera Emir Preldžić i Ras Smit sa po 11 poena. Srpski košarkaš Vladimir Micov upisao je samo tri poena za nešto više od 12 minuta na parketu.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Evroliga: Teo i "armejci" uništili Galatu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2016

Sprski plej Miloš Teodosić u sjajnoj je formi na početku sezone. Teo je vodio CSKA do trijumfa na vrućem gostovanju Galatasaraju u Istanbulu - 109:84 u prvom kolu Evrolige...Već posle 20 minuta, "armejci" su vodili sa 12 poena razlike (57:45), a Teodosić je sa četiri trojke razbio odbranu domaćina....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.