Duda Ivković: Nisam ni pomišljao na poraz, odbrana nam je donela titulu

Izvor: Blic, 14.Maj.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duda Ivković: Nisam ni pomišljao na poraz, odbrana nam je donela titulu

Trener novog šampiona Evrope Olimpijakosa, Dušan Ivković, izjavio je posle finala sa CSKA iz Moskve (62:61) da je meč opravdao očekivanja kao i da je bilo neizvesno do samog kraja.

Ivković je po ko zna koji put na ovom Fajnal foru pokazao da je mađioničar pošto je sa objektivno najslabijom ekipom na turniru došao do evropske krune.

"Čestitam mojim igračima koji su se borili do poslednje sekunde i nijednog trenutka, i kada smo gubili sa velikom razlikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nisu digli ruke od meča. Bilo je teško pripremiti ih za ovo finale, nisam očekivao ovoliki pritisak ali je on definitivno bio prisutan. U prvoj četvrtini postigli smo samo sedam poena uz isti broj izgubljenih lopti. To nas je ubilo. Znali smo da ne možemo da pratimo CSKA sa brojem poena, pošto oni ubacuju po 80, pa smo primenili sličnu taktiku kao protiv Barselone, koju smo spustili na 64 poena", rekao je Ivković.

Duda je dodao da su napadi Olimpijakosa bili konfuzni i da su promenu ritma na parketu doneli mlađi igrači.

"Na poluvremenu sam im rekao da ne padaju u glavama. Govorio sam im 'Idemo momci, možete da ih pobedite. Ovo je naša utakmica'. Smanjili smo zaostatak na 13 poena na kraju treće deonice. Nisam očekivao da će iskusni igrači CSKA poput Šiškauskasa promašiti oba slobodna bacanja u finišu. Bio sam spreman u slučaju dva poena sa penala tražim tajm-aut i ubacim šutere za tri poena. Spanulis je bio meta njihove odbrane, bio je sjajan, nesebičan u poslednjem napadu. Imali smo sreće što je on u našem timu jer je pravi vođa. Moram da pohvalim i Ejsija Loa koji je igrao na sopstvenu odgovornost. Moskovljani su bili veliki u porazu, svi su nam iz njihovog tabora čestitali", rekao je Ivković posle meča.

Povezane vesti: Ivković: Zaslužili smo finale Duda i Željko razmenili dresove večitih atinskih rivala Ivković: Prošle godine nismo uspeli zbog egoizma Ivković: Odigrali smo najbolji meč u seriji Ivković: Navijači Montepaskija su mi vikali "srpski ubico"!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Teško je objasniti poslednju četvrtinu'

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2012

"Poslednji trenuci meča bili su neočekivani. Želim da čestitam i veliko hvala mojim igračima koji su se takmičili do poslednje sekunde", rekao je trener Olimpijakosa Dušan Ivković posle osvajanja evropske titule...Trener Olimpijakosa Dušan Ivković je nadmudrio kolegu iz CSKA Jonasa Kazlauskasa,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ivković: Hvala igračima

Izvor: Akter, 14.Maj.2012

Trener novog košarkaškog šampiona Evrope, Olimpijakosa, Dušan Ivković zahvalio se igračima svoje ekipe što su u svakom trenutku verovali u pobedi

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.