Teško je objasniti poslednju četvrtinu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2012, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Teško je objasniti poslednju četvrtinu'

"Poslednji trenuci meča bili su neočekivani. Želim da čestitam i veliko hvala mojim igračima koji su se takmičili do poslednje sekunde", rekao je trener Olimpijakosa Dušan Ivković posle osvajanja evropske titule.

Trener Olimpijakosa Dušan Ivković je nadmudrio kolegu iz CSKA Jonasa Kazlauskasa, jer kada su već svi bili otpisali tim iz Pireja, Dudini puleni su se vratili i osvojili drugu titulu prvaka Evrope u istoriji. Junak je bio Printezis, strelac poslednjeg koša >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 0.7 sekudi pre kraja meča, a trofejni srpski stručnjak je ponosan na ceo tim.

"Poslednji trenuci meča bili su neočekivani. Želim da čestitam i veliko hvala mojim igračima koji su se takmičili do poslednje sekunde. Bilo je teško pripremiti utakmicu. Nisam očekivao da će se u našoj igri osetiti pritisak, ali je na početku meča bilo tako. Kao i protiv Barselone cilj je bio da Moskovljane spustimo na što manji broj koševa i sa njihovog proseka od 85 dođemo na 70-75 poena. Sećam se kada je bilo 19 razlike za Ruse rekao sam: 'Idemo momci, možete da ih stignete'. U finišu nisam očekivao da iskusan igrač kao što je Šiškauskas može da promaši oba slobodna bacanja", rekao je Duda Ivković posle trijumfa 62:61.

Iskusni stručnjak se zahvalio navijačima i Evroligi, a onda istakao.

"Četvrtu četvrtinu je teško objasniti. Spanulis je bio sjajan i veoma nesebičan. Moram da pohvalim Ejsija Loa, koji je meč odigrao na sopstvenu odgovornost. Veoma smo srećni što je Spanulis vođa tima, ali svi moji igrači su bili veoma gladni pobeda", rekao je Ivković.

Jedan od tragičara Miloš Teodosić je teško primio poraz i na putu ka svlačionici je psovao, prenose grčki mediji. Ipak, kada se smirio vratio se i čestitao Dušanu Ivkoviću i dojučerašnjim saigračima.

Printezis: Nije presudio moj koš, nego upornost ekipe

Heroj Olimpijakosa Jorgos Printezis smatra da njegov koš u poslednjoj sekundi protiv CSKA nije doneo titulu Atinjanima, već celokupna igra tokom finalnog meča završnog turnira Evrolige.

"Ovo je ogroman uspeh i važan trenutak za nas igrače, klub i navijače. Srećni smo što smo ih usrećili posle toliko godina. Moj poslednji koš nije presudio, već smo do pobede došli tokom meča. Bili smo fokusirani i nismo odustajali i zato smo slavili", smatra Printezis.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.