Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik će tražiti ruski veto na rezoluciju o Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je kako će se 18. lipnja u Sankt Peterburgu susresti s ruskim šefom diplomacije Sergejom Lavrovom od kojeg će zatražiti da Rusija stavi veto na usvajanje rezolucije o Srebrenici u Vijeću sigurnosti UN-a.

Dodik je današnjim Novostima izjavio kako će taj dokument dodatno podići tenzije u BiH.

"Očigledno je da neće biti zajedničkog stava u Bosni oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ovog dokumenta, koji ima za cilj da politizira tragediju i nametne kvaziistine o stradanjima u Srebrenici", izjavio je Dodik.

Za predsjednika RS-a sporna je i točka rezolucije o "osudi negiranja genocida", koja, po njemu, ima za cilj da natjera sve sadašnje i buduće srpske političare da se iznova ispričavaju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.