Sprećiti usvajanje Rezolucije o Srebrenici

Izvor: Akter, 15.Jun.2015, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprećiti usvajanje Rezolucije o Srebrenici

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je danas da se patriotski blok protivi usvajanju rezolucije o Srebrenici i "pokušajima da se Srbima nametne kolektivna krivica"

U saopštenju izdatom nakon sastanka DSS-a, Pokreta Dveri i grupe intelektualaca poziva se vlast u Srbiji i RS da iskoriste sve diplomatske mogućnosti kako bi se spečilo usvajanje rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN.

Dodaje se da će se predstavnici DSS odazvati pozivu skupštinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << radne grupe za promenu političkog sistema i uzeti učešće u javnoj raspravi na kojoj će ukazati na nepristajanje "patriotskog bloka" na promenu važećeg Ustava i "istaći niz primera njegovog nepoštovanja i rušenja, poput Briselskog sporazuma, smanjenja penzija, lex specijalisa o Beogradu na vodi..."

"Naši predstavnici izložiće i predloge za izmenu izbornog sistema. Da bi se pristupilo promeni izbornog sistema promena Ustava uopšte nije potrebna", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, na sastanku je najavljena mogućnost organizovanja protesta ukoliko Vlada Srbije nastavi proces prodaje Telekoma.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.