Dodik: Nećemo dizati revoluciju, gradimo politički stav

Izvor: RTS, 02.Sep.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Nećemo dizati revoluciju, gradimo politički stav

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da neće dizati revoluciju zbog toga što se ne poštuje dogovor političkih lidera tri konstitutivna naroda, već da će odgovoriti političkim stavom u Skupštini Republike Srpske.
Milorad Dodik je sa ruskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim razgovarao o neformiranju vlasti na nivou BiH.

Dodik kaže da ipak očekuje da će uskoro o svemu svoj stav zauzeti EU, koja je davno rekla da su i NATO i evropske integracije odvojeni procesi, navodi RTRS.
Zbog nepoštovanja sporazuma koji su potpisali lideri, Dodik je rekao da neće dizati revoluciju, nego će odgovoriti političkim stavom u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
Pokušaće, kako kaže, da traži srpsko jedinstvo, što je i ranije činio, ali ističe da opoziciji očigledno nije stalo do toga, već podilazi strancima i Izetbegoviću.
"Ovo što radimo nije avanturizam. Ako ne bude dogovora do 5. septembra, ne znači da ćemo odmah 6. septembra ići u Narodnu skupštinu Srpske. Obavićemo dogovor, dobro se pripremiti, a onda ćemo u Narodnu skupštinu. Ako nas opozicija ne podrži, imamo dvije trećine u NSRS, da donesemo dokument sa kojim ćemo ići u pregovore sa FBiH", rekao je Dodik.
Ponovio je da Republika Srpska jeste učestvovala u formiranju Oružanih snaga i UIO, ali nije očekivala da će nakon nekoliko godina na ovakav način dogovor zloupotrebiti bošnjačka strana.
"Opstrukcije iz političkog Sarajeva su udar na volju birača", poručio je Dodik.
Kada je reč o implementaciji izbornih rezultata, ruski ambasador u BiH Petar Ivancov rekao je da se taj posao trebao uraditi u skladu sa Dejtonskim sporazumom i ravnopravnosti naroda i na osnovu izborne volje.
Takođe, Ivancov je rekao da u skladu sa izbornim pravilima predsedavajući Saveta ministara treba da pripada srpskom narodu.
Govoreći o ANP-u, rekao je da stoji iza toga da se to pitanje mora staviti u stranu i da se vodi dijalog na osnovu sporazuma, koji jedino vodi ka rešenju.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dodik: Nećemo dizati revoluciju, odgovorićemo političkim stavom Narodne skupštine RS

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da zbog nepoštovanja sporazuma o formiranju vlasti na nivou BiH, koji su 5. avgusta potpisali lideri SNSD-a, SDA i HDZ BiH, neće dizati revoluciju, već će odgovoriti političkim stavom u Narodnoj skupštini RS...Dodik je kazao da će pokušati...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.