Uhapšen navijač Čelsija zbog vređanja Velbeka

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2012, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen navijač Čelsija zbog vređanja Velbeka

Britanska policija saopštila je danas da je uhapsila navijača Čelsija koji je oponašao majmuna na utakmici protiv Mančester Junajteda u Liga kupu Engleske i na taj način vređao napadača Danija Velbeka.

Našli ga i uhapsili - navijač Čelsija oponaša majmuna

 

Fotografiju tog navijača je objavio veliki broj medija, a izgred je prijavio Čelsi.

 

Policija je objavila da je taj 28-osmogodišnjak "uhapšen pod sumnjom da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je vređao na rasnoj osnovi" i on će ostati u pritvoru. 

 

Policija istražuje i navode da je sudija Mark Klatenburg na rasnoj osnovi vređao fudbalera Čelsija Džona Obija Mikela na utakmici istih timova, samo četiri dana ranije u Premijer ligi.

 

Pod dvostrukom istragom za rasizam - Mark Klatenburg

 

Sudija Klatenburg ni predstojećeg vikenda neće suditi utakmice Premijer lige Engleske, pošto je pod istragom zbog navodnog vređanja na rasnoj osnovi.

 

Direktor sudijske organizacije Premijer lige Majk Rajli rekao je da je u razgovoru sa Klatenburgom odlučeno da je "u njegovom najboljem interesu da bude odsutan".

 

"Tako samo možemo da pomognemo istrazi. Mi smo, kao sudijska organizacija, u potpunosti spremni da Marku dodelimo da sudi utakmicu", rekao je Rajli.

 

Taj slučaj paralelno istražuju Fudbalski savez Engleske (FA) i britanska policija.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.