ENGLESKA: Hapšenje zbog rasizma

Izvor: Mondo, 05.Nov.2012, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ENGLESKA: Hapšenje zbog rasizma

Britanska policija privela navijača Čelsija koji je provocirao napadača Mančester junajteda oponašajući majmuna. Prijavili ga "plavci".

Englezi su konkretnim primerom pokazali kako bi trebalo da izgleda borba sa rasizmom na stadionu.

Neimenovani navijač Čelsija (28), koji je oponašao majmuna na utakmici svog kluba sa Mančester junajtedom, uhapšen je u ponedeljak popodne i zadršan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u pritvoru.

Policija je saopštila da je "uhapšen pod sumnjom da je vređao na rasnoj osnovi". Fotografiju tog navijača je objavio veliki broj medija, a izgred je prijavio Čelsi.

Policija istražuje i navode da je sudija Mark Klatenburg na rasnoj osnovi vređao fudbalera Čelsija Džona Obija Mikela na utakmici istih timova, samo četiri dana ranije u Premijer ligi.

(Beta/MONDO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

ENGLESKA: Hapšenje zbog rasizma

Izvor: OkRadio.rs, 06.Nov.2012, 10:54

Britanska policija privela navijača Čelsija koji je provocirao napadača Mančester junajteda oponašajući majmuna. Prijavili ga "plavci".Englezi su konkretnim primerom pokazali kako bi trebalo da izgleda borba sa rasizmom na stadionu. Neimenovani navijač Čelsija (28), koji je oponašao majmuna...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.