Sergej i Juve - počelo je...

Izvor: MozzartSport.com, 05.Apr.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej i Juve - počelo je...

Italijanski mediji javljaju da Stara dama juriša na srpskog vezistu

Među prvim velikanima evropskog fudbala koji su pod lupu stavili igre Sergeja Milinković Savića bio je italijanski šampion Juventus. Što je i logično, jer Juve obično kupuje ono najbolje iz Serije A, pojačava sebe i slabi konkurenciju...

Ali kada su u priču ušli i ostrvski velikani poput Mančester Junajteda, Čelsija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Liverpula, Juventusovi izgledi da jednog dana prizmelji Sergeja su se iskomplikovali. Jer kada bogati premijerligaši bace udicu, neminovan je rast cene, a Juventus retko kada želi da trči trku do kraja sa Englezima...

Posle još jedne sjajne partije u kojoj je Sergej Milinković Savić golom i asistencijom doneo Laciju plasman u finale Kupa Italije preko gradskog rivala Rome, njegova budućnost je opet iskočila u fokus italijanske javnosti.

Nešto će se desiti do kraja leta: ili će SMS u nekom velikom transferu otići u bogati i jači klub ili će Lacio sa njim produžiti ugovor i adekvatno ga nagraditi finansijski.

Italijanski mediji danas spekulišu da su u Juventusu rešili da ubrzaju stavri i da je sportski direktor Đuzepe Marota odlučio da u narednim danim zakaže sastanak sa predsednikom rimskog kluba Klaudijom Lotitom. A tema će biti samo jedna: Sergej Milinković Savić.

Cena srpskog veziste se trenutno kreće oko 35.000.000 evra. Što je svakako veliki novac i za Juventus. Uostalom, Pjanića su letos platili 32.000.000 evra posle maratonskih pregovora.

Očekuje se rekosntrukcija Juventusovog veznog reda narednog leta. Kedira bi mogao u Ameriku, Lemina u Nemačku ili Englesku, Asamoi ugovor ističe 2018. što znači da je sledeće leto poslednji trenutak za prodaju, Markizio je sve češće povređen, maldići poput Sturara i Mandragore tek treba da se pokažu, dok je Rinkon bio iznuđeno rešenje kada se desio fijasko sa Vitselom. Sve to otvara prostor u veznom redu Stare dame za Sergeja Milinković Savića. A pogotovo ako na klupi ostane Maks Alegri koji ceni kvalitet mladog Srbina.

Ako Marota narednih napravi konkretne korake u pregovorima sa Lotitom, Juve može da stekne veliku prednost u odnosu na konkurenciju koja je bacila oko na nekadašnjeg kapitena Vojvodine. I naravno, nikada ne potcenjujte alavost Lotita da debelo zaradi na svojim igračima. Godine iza nas su pokazivale da je gazdi Lacija finansijski apsekt uvek bio ispred sportskog.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.