Savet Ferdinanda za Pogbu: Pričaj javno o svemu

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 00:40

Savet Ferdinanda za Pogbu: Pričaj javno o svemu

Rio Ferdinand, bivši defanzivac Mančester junajteda, apelovao je na Pola Pogbu da progovori posle četvorogodišnje suspenzije zbog dopinga.

Pogba je dva puta bio pozitivan na testu, prošlog leta i jeseni, te mu je izrečena oštra kazna.

Francuski fudbaler je najavio da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani jer tvrdi da nije svesno prekršio pravila od dopingu.

Ferdinand, koji je i sam bio u sličnoj situaciji, kada nije otišao na antidoping >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << test, savetovao je Pogbu da se obrati javnosti i sve razjasni.

"Mislim da sam neko ko može da priča o ovom jer sam bio u istoj situaciji. Neću odmah da skočim i kažem da je kriv jer znam kako je Polu, ali želim da čujem njega i razmotrim činjenice. Meni su advokati rekli kao i ljudi iz kluba da bi avokati trebalo da se pobrinu oko toga i urade pravu stvar za mene. Ako bih opet bio u toj poziciji i da sam na Polovom mestu, ja bih javno pričao, govorio bilj ljudima ovo je ono što se dogodilo. Mislim da mora da priča, bez obzira da li će to zbuniti sud ili ne, dali su mu zabranu od četiri godine. Mislim da neće biti dve ako se žali, jer će oni hteti da daju primer svima. Mora da se brine o sebi", smatra Ferdinand.

Izvori bliski ovom slučaju preneli su da se pozitivni testovi Pogbe odnose na pilule koje je jedan doktor prepisao Pogbi.

Njemu je taj lek prepisan krajem novembra 2022.

Pogbi je preporučen unos suplemenata jer su rezultati krvi pokazali da mu neke stvari nedostaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.