Runi svrgao Anrija sa trona! (foto)

Izvor: Sportske.net, 17.Jan.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Runi svrgao Anrija sa trona! (foto)

Fudbaler Mančester Junajteda oborio još jedan rekord ove sezone.

Kapiten 'Đavola' ove sezone ne igra na svom prepoznatljivom nivou, ali 'bere' plodove svog dugogodišnjeg rada.

'Vaza' je najpre postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije Engleske, i preuzeo 'štafetu' od legenarnog Bobija Čarltona.

30-godišnjak se polako vraća u golgetersku formu, i danas je na 'Enfildu' postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i na četvrtom meču u nizu, što mu je prvi put pošlo za rukom nakon marta 2012. godine.

Runi je vodio 'Đavole' do pobede u velikom derbiju, postigavši pogodak na Enfildu, prvi put nakon 15. januara 2005. godine.

On je tako postao fudbaler koji je postigao najviše pogodaka u dresu jednog kluba, u istoriji Premijer lige i prestigao legendu Arsenala Tijerija Anrija.

Runi igra 12. sezonu na 'Old Trafordu', i na 358 mečeva postigao 174 gola, uz uspešnost od 0.49 gola po meču. Za to vreme, 'Đavoli' su osvojili 5 titula šampiona Premijer lige.

Anri sa druge strane, za 9 sezona u dresu 'Tobdžija', odigrao je 258 mečeva i psotigao 175 golova, o.68 po meču u proseku, a klub iz severnog Londona je došao do 2 titule u njegovoj 'eri'.

Wayne Rooney has now scored more PL goals for a single club than any player Rooney (Man Utd) 176 Henry (Arsenal) 175 Shearer (Newcastle) 148

— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) January 17, 2016

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.