Povratak đavola

Izvor: RTS, 05.Feb.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak "đavola"

Junajted nadoknadio tri gola zaostatka protiv Čelsija. Iako je domaćin do 58. minuta vodio sa 3:0, "đavoli" uspeli da preko Runija i Čičarita dođu do veoma važnog boda. Njukasl je pobedio Aston vilu sa 2:1.

Fudbaleri Čelsija i Mančester Junajteda igrali su večeras u Londonu nerešeno 3:3, u derbi utakmici 24. kola engleske Premijer Lige.

Aktuelni šampion bio je na ivici debakla na "Stamford Bridžu", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gde je Čelsi posle 50 minuta imao vođstvo od čak 3:0. Činilo se da domaćin ima pobedu "u džepu" nakon što je do prednosti došao autogolom Evansa u 36. i pogocima Mate u 46. i Luiza u 50.minutu iz penala.

Junajted se, međutim, nije predavao, pa je u nastavku susreta zasluženo stigao do boda sa dva pogotka Runija iz penala (58, 69) i golom Ernandesa u 84. minutu.

Sredinom drugog poluvremena sudija Hauard Veb dosudio je dva penala za Junajted, a oba jedanaesterca iskoristio je Vejn Runi, u 58. i 69. minutu. Junajted je izjednačio golom napadača iz Meksika Havijera Ernandeza u 84. minutu, koji je iskoristio odličan centaršut veterana Rajana Gigsa sa leve strane i neometan udarcem glavom savladao golmana Čelsija Petra Čeha.

Čelsi je remijem zadržao četvrto mesto na tabeli Premijer lige i sada ima 53 boda, jedan više od Njukasla. Mančester junajted posle 24 odigrane utakmice ima 55 bodova, dva manje od vodećeg gradskog rivala Sitija.

Fudbaleri Njukasla pobedili su danas ekipu Aston Vile sa 2:1 (1:1). Demba Ba je doveo domaći tim u vođstvo u 30 minutu, Aston Vila je smanjila u finišu prvog poluvremena preko Robija Kina, a konačan rezultat postigao je Papis Demba Sise u 71. minutu.

Rezultati i strelci 24. kola Premijer lige:

Njukasl - Aston Vila 2:1 (Ba 30, Sise 70 - Kin 45)

Čelsi - Mančester Junajted 3:3

Subota:

Arsenal - Blekburn 7:1 (3:1)

Norič - Bolton 2:0 (0:0)

Stouk - Sanderlend 0:1 (0:0)

Vest Bromvič - Svonsi 1:2 (0:0)

Vigan - Everton 1:1 (0:0)

KPR - Vulverhempton 1:2 (1:0)

Mančester Siti - Fulam 3:0 (2:0)

U ponedeljak igraju:

Liverpul - Totenhem
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.