Povratak Kagave u velikom stilu: Kreirao jedan, postigao drugi gol u pobedi Dortmunda (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2014, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak Kagave u velikom stilu: Kreirao jedan, postigao drugi gol u pobedi Dortmunda (VIDEO)

Šinđi Kagava se krajem prelaznog roka vratio u Borusiju iz Dortmunda posle neuspele epizode u Mančester junajtedu i Japanac je odmah pokazao zašto je toliko voljen na Vestfalenu pošto je bio ključni igrač u pobedi Milionera nad Frajburgom – 3:1.

Ofanzivni vezista je već u 34. minutu pokazao da mu godi trava na sada Signal Iduna Parku pošto se neverovatnom agilnošću oslobodio pritiska nekoliko igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Frajburga na sredini terena, a zatim spoljnim delom stopala uposlio Groskrojca, a Nemac je uposlio drugo letnje pojačanje Adrijana Ramosa na petercu, Kolumbijac je lako postigao svoj treći gol za Dortmund.

Bivši napadač Herte je takođe pokazao da je pun pogodak skauta vicešampiona Nemačke pošto je sedam minuta kasnije proigrao Kagavu u kaznenom za njegov prvi gol u novoj eri u crno-žutom dresu, poslednji je postigao pre 875 dana. Ipak, nije sve bilo sjajno za Japanca pošto je svoj 50. meč u Bundesligi morao da završi u 61. minutu zbog povrede, mada je sam išetao sa terena tako da verovatno neće duže odsustvovati sa terena.

Pjer Emerik Obamejang je iskoristio ofanzivu Frajburga i posle kontre postigao gol za 3:0, a Sorg je u 90. postigao počasni gol za goste. Za domaćine su igrali Miloš Jojić (do 80. minuta) i Neven Subotić (ceo meč), a Stefan Mitrović je bio na klupi Frajburga.

Bajern novu sezonu nije krenuo impresivno kao što se možda i očekivalo, posle tesne pobede nad Volfsburgom i remija sa Šalkeom Bavarci su kod kuće savladali Štutgart minimalcem. Mario Gece je postigao jedini gol na meču u 27. minutu posle gužve u kaznenom nakon kornera, mada se mora napomenuti da je odbrana Švaba bila previše uspavana.

Gostujući trener je pokušao da razmrda ekipu na poluvremenu uvođenjem srpskog internacionalca Filipa Kostića, ali je ipak šampion Nemačke došao do gola u finišu utakmice posle korne i to preko Riberija.

Majnc još ne zna za poraz u novoj sezoni, ali posle trećeg kola znaju i za pobedu pošto su u gostima savladali Hertu sa 2:0. Okazaki je bio precizan u 36. minutu pošto je golman Kraft odbranio dva pokušaja Kua, gosti su povećali prednost u 70. minutu posle sjajne akcije, a Alagui je zatresao mrežu.

Domaćini su se ponadali u finišu utakmice kada je Roni realizovao penal u 86. minutu, ali Majnc je uspeo da osvoji tri poena, dok je Filip Đuričić utakmicu gledao sa klupe.

Prošlogodišnji drugoligaši Paderborn i Keln su odigrali tvrd meč bez pobednika, a i za Bundesligu naročito iznenađujuće - bez golova.

BUNDESLIGA, 3. kolo:

Bajer Leverkuzen – Verder 3:3 (1:1)

/Jedvaj 17, Čalhanoglu 63, Son 73 – Bertels 45, Di Santo 60, Predl 86/

Subota:

Bajern Minhen – Štutgart 2:0 (1:0)

/Gece 27, Riberi 85/

Borusija Dortmund – Frajburg 3:1 (2:0)

/Ramos 34, Kagava 41, Obamejan 78 - Sorg 90/

Hofenhajm – Volfsburg 1:1 (0:0)

/Modest 56 – Olić 89/

Herta – Majnc 1:3 (0:1)

/Roni pen 86 - Okazaki 36, 90+1, Alagui 70/

Padeborn – Keln 0:0

18.30: Borusija Menhengladbah – Šalke

Nedelja:

15.30: Ajntraht Frankfurt – Augsbrug

17.30: Hanover – Hamburg

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

BUNDESLIGA: Japanac održao čas fudbala u pobedi Dortmunda (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 13.Sep.2014

Bajern je bio siguran protiv Štutgarta, Borusija protiv Frajburga, Majnc protiv Herte, dok su Hofenhajm i Volfsburg remizirali (1:1), a Padeborn i Keln odigrali bez golova. . . Šinđi Kagava se vratio u Borusiju ovog leta, a danas je bio ključni igrač u pobedi Milionera nad Frajburgom – 3:1....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.