Navijači Junajteda, radujte se - Ubica dečijeg lica ima recept za uspeh i dopašće vam se! (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Dec.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Junajteda, radujte se - "Ubica dečijeg lica" ima recept za uspeh i dopašće vam se! (video)

Ostaje samo jedna nedoumica - imaju li "Crveni đavoli" potrebne sastojke?

Odlazak Žozea Murinja sa klupe Mančester junajted predstavlja još jedan novi početak za klub sa Old Traforda.

Jasno, vreme će se računati na pre i posle Ser Aleksa Fergusona, ali da bi klub ostao velikan mora da nadživi svoje najveće legende.

Pokušalo se sa Dejvidom Mojesom i Lujem van Galom, ali to su bili neuspešni eksperimenti, "Posebni" je trebalo da u klub unese >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prekopotrebnu energiju, ali se nije nadao tome da će ona češće biti negativna nego pozitivna.

Junajted je sada ponovo na početku jer je morao da bira novog trenera, izbor da ekipu vodi do kraja sezone jeste legenda "Crvenih đavola" Ole Gunar Solsker.

Norvežanin ima dosta trenerskog iskustva, karijeru je počeo upravo na Old Trafordu gde je vodio rezervni tim, da bi nakon toga vodio Molde tri godine i napravio ogroman uspeh osvajanjem dve uzastopne titule 2011. i 2012. godine i Kup Norveške 2013.

Zaslužio je poziv Kardifa koji je 2014. nastupao u Premijer ligi, ali se tamo nije proslavio - tek tri pobede u 18 utakmica i 42 primljena gola su bili jasan znak da je u pitanju limitirana ekipa koja nije imala šanse za opstanak.

Vratio se u rodnu zemlju i dve godine nakon toga, 2015. godine ponovo je preuzeo Molde i napravio jako dobre rezultate u Ligi Evrope i pored skromnog budžeta.

Njega ekipa godinama važi za najatraktivniju u Norveškoj, igra na gol više, pa su u nedavno završenoj sezoni postigli 63 pogotka na 30 utakmica.

Solsker preferira 4-3-3 što se ponekad na terenu pretvara u 4-4-2, slično onoj formaciji po kojoj je Ferguson postao čuven zbog, pre svega, fantastičnih krilnih igrača koji su pravili razliku.

Ukoliko Mančester junajted želi da vrati svoj identitet, podatak da je nekadašnji pomoćnik Ser Aleksa Majk Felan u stručnom štabu Solskera će svakako ohrabriti navijače tog kluba.

A o tome kako bi Junajted mogao da izgleda, može da posvedoči i prilog sa jednog od treninga Moldea gde je "Ubica dečijeg lica" jasno stavio do znanja svoju trenersku maksimu - ne možeš da postigneš gol ako ne šutiraš.

Ole Gunnar Solskjaer in training with Molde.

"Any fucking chance, anyone want to shoot? You're 18-yards away from goal and you keep fucking passing it. Shoot! You won't ever score a goal if you don't shoot. Finish!" Should be music to United fans’ ears! pic.twitter.com/06XXSyci70

— The Away Fans (@theawayfans) 19. децембар 2018.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.