Morata odjavio Milan, šta dalje? Novi kandidat za „devetku“ je portugalsko čudo od 60.000.000 evra!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2017, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morata odjavio Milan, šta dalje? Novi kandidat za „devetku“ je portugalsko čudo od 60.000.000 evra!

Real je hteo da ga kupi prošle zime...

Nadali su se u Milanu da će Alvaro Morata biti kapitalno pojačanje ovog leta, ali Španac ih je ohladio...

Milan je bio spreman da Moratu učini najplaćenijim igračem Serije A sa 8.000.000 evra po sezoni, bilo je tu i pozitivnih signala da će on pristati, ali je posle finala u Kardifu prilično jasno poručio da ne želi u Italiju i da je njegov klub u toj zemlji Juventus. Želi da ostane u Realu, mada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su najveće šanse da će završiti u Mančester Junajtedu.

Milan još nije odustao, njegovi direktori Mirabeli i Fasone će sutra opet razgovarati sa Moratom i Realom, ali šanse su minimalne...

Zato Rosoneri moraju da razmišljaju o drugoj opciji za glavno pojačanje ovog leta. Još ranije su želeli Obamejana, ali i on je otpao jer Milan ne može da mu ponudi platu kao PSŽ. Ostaje u igri nekoliko opcija. Beloti iz Torina i Džeko iz Rome. Prvi je preskup (Torino traži 100.000.000 evra), drugi ne želi da ide iz Rome.

Tako je u prvi plan iskočilo novo ime - Andre Silva!

Centarfor Porta i portugalske reprezentacije je jedan od napadača koji će obeležiti narednu deceniju u evropskom fudbalu. Ima samo 21 godinu, a već je nagovestio da će biti gol mašina. U minuloj sezoni je dao 21 gol u svim takmičenjima i zacementirao se u prvoj postavi portugalske reprezentacije. Sezonu ranije je dao 17 pogodaka. Pravi je predator u protivničkom šesanestercu i zato su Milanovi čelnici kontaktirali njegovog menadžera Žorža Mendeša. Sastali su se sinoć u Kardifu i razgovarali o mogućnosti da mladi as pojača Rosonere.

Još prošlog januara se spekulisalo da je Real Madrid spreman da plati 50.000.000 evra Portu za Silvu i da je Kristijano Ronaldo urgirao u Kraljevskom klubu da dovedu njegovog maldog zemljaka dok još nije kasno. Međutim, Porto nije bio raspoložen za posao.

Silva ima otkupnu kaluzulu u visini od 60.000.000 evra na kojoj će Porto insistirati. Milan može da plati tu sumu i hteo je da taj novac izdvoji za Moratu. Dilema je da li je Silva još mlad za teret Milanove „devetke“ i da li može da reši problem realizacije u Montelinom timu. Takođe, pitanje je i postoji li volja mladog napadača s obzirom na opciju za Real Madrid.

Milanu se ne žuri previše, ali valjalo bi da pre početka priprema reši pitanje novog napadača s obzirom da će Karlos Baka biti prodat. Silva je na listi kandidata...

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.