Maunt posle 18 godina napustio Čelsi – Junajted ga uzeo za 70 miliona

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 22:18

Maunt posle 18 godina napustio Čelsi – Junajted ga uzeo za 70 miliona

Fudbaler koji je od 2005. godine kao šestogodišnjak stigao u Čelsijevu akademiju dogovrio ej prelazak u Mančester junajted.

Brojni engleski mediji prenose da je londonski klub prihvatio ponudu Mančestera vrednu 55 miliona funti plus dodatnih pet miliona na ime kasnijih bonusa. To je u totalu gotovo 70 miliona evra.

Maunt (24) će potpisati petogodinji ugovor sa Junajtedom i postati prvo pojačanje kluba ovog leta.

Nastaviće takođe nisku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlazaka iz Čelsija ovog leta posle Zijeha, Kantea, Kulibalija, Mendija, Haverca...

Čelsi je minule sezone potrošio 600 miliona funti na pojačanja i sada mu je prodaja prioritet ne bi li se uskladio sa sve rigoroznijim finansijskim fer-plejom koji nameću Premijer liga i UEFA:

Londonski klub je želeo da zadrži Maunta kojem je ugovor isticao naredne godine, no nije došlo do dogovora, pa je razlaz bio logičan epilog.

Za vreme boravka u Čelsiju Maunt je na 135 utakmica za seniore postigao 33 gola, od dana debija 2019. godine. Sa "Plavcima" je bio svajač Lige šampiona 2021. godine pod palicom Tomasa Tuhela.

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 36 utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.