Liverpul - Mančester junajted 0:2

Izvor: RTS, 22.Mar.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul - Mančester junajted 0:2

Boljih timova ima. Boljih igrača, atraktivnijih i skupljih, svakako. Ali, u ovom momentu, u ovakvoj utakmici, teško da ima igrača koji su spremni da sve ostave na terenu za tri boda. Za pobedu u derbiju Liverpul - Mančester junajted. Možda ne u najboljem, ali sigurno u najvećem koji Engleska može da ponudi. Gosti vode od 14. minuta golom Huana Mate, Džerardu crveni karton nakon samo 45 sekundi!
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 15.50 - GOOOOL - 0:2! Ponovo je strelac bio Huan Mata, i to na spektakularan način, makazicama! 

15.36 - Novi šok na Enfildu - crveni karton za Stivena Džerarda nakon samo 41 sekunde provedene u igri, zbog starta nad Ererom. Čini se prestroga odluka... 

15.35 - Počelo je drugo poluvreme. Jedna ali veoma bitna promena u timu Liverpula - na terenu je legendarni kapiten Stiven Džerard. Zamenio je Lalanu. 
15.20 - Završeno je prvo poluvreme vođstvom gostiju iz Mančetsera - 0:1. Liverpul stvara šanse ali za sada ne uspeva da savlada De Heu, dok je Junajted organizovaniji i čini se zna talno šta hoće. 
14.45 - GOOOOOL, Junajted vodi na Enfildu! Gol je u 14. minutu iskosa sa desne strane postiga Huan Mata - 0:1!

14.30 - Počeo je meč ljutih rivala na Enfildu... 
Liverpul i Mančester junajted svakako nisu najbolje ekipe u Evropi. Odavno. Ali utakmica ovih timova, kakve god da su ekipe, uvek će biti u samom svetskom vrhu.
Nekada su se između ovih ljutih rivala vodile bespoštedne bitke za šampionsku titulu, ali će se sada voditi nešto drugačija bitka. Ovaj put je u igri Liga šampiona, što svakako neće smanjiti tenzije na Enfildu.
Liverpul je u daleko boljoj formi od Junajteda, koji je, istina, ispred njega na tabeli sa dva boda više. Ipak, Liverpul nije izgubio u Premijer ligi još od 14. decembra, kada je, sa 3:0 poražen upravo od „đavola" na Old Trafordu.
Od tada, 13 utakmica bez poraza, a zbog užasnog starta sezone, Liverpul sada „juri" za Ligom šampiona sa pete pozicije.
Ekipa Luja van Gala, uprkos velikim imenima, muči se u poslednje vreme da dođe do bodova, ali, na kraju krajeva, uspeva u tome.
„Junajted ima odlične igrače, nekoliko skupocenih pojačanja. U vrhu su tabele i ne žele da prepuste mesto koje vodi u Ligu šampiona. Napravili su odličan rezultat protiv Totenhema (3:0), ali utakmica na Enfildu je potpuno druga priča", rekao je menadžer Liverpula Brendan Rodžers pred meč.

Slika o nepobedivom Liverpulu u ovom slučaju može da zavara, pošto je Junajted, samo dva puta poražen od novembra, od gradskog derbija sa Sitijem.
„Svaki igrač je svestan značaja ove utakmice, znamo da ne smemo izgubiti u ovom momentu, koji je presudan za sezonu. Odlični smo bili protiv Totenhema, ali ta pobeda ne znači ništa ukoliko izgubimo ovu utakmicu", rekao je Luj van Gal.
Za Junajted neće igrati povređeni Van Persi i Vilson, neizvestan je nastup Roha i Šoa, dok se u tim vraća Anhel Di Marija posle suspenzije. Neće biti ni suspendovanog Džonija Evansa.
Sa druge strane, u ekipi Liverpula neće biti Flanagana i Ibea, dok se Mario Baloteli oporavio, kao i Lukas Leiva.
Naravno, tu je i kapiten Stiven Džerard, koji će igrati u svom poslednjem derbiju protiv Mančester junajteda.
Meč na Enfildu počinje u 14.30.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.