LE: Junajted slavio u Amsterdamu

Izvor: B92, 16.Feb.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Junajted slavio u Amsterdamu

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Ajaks u Amsterdamu sa 2:0, u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope.

U meču koji je prenosila televizija B92 golove za tim Aleksa Fergusona postigli su Ešli Jang u 60. i Čičarito Ernandes četiri minuta pre kraja.

U istom terminu odigrano je još pet utakmica, a najbliži prolasku su Metalist i Atletiko Madrid. Ukrajinci su bili ubedljivi protiv Salcbutrga u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Austriji (4:0), dok je Atletiko slavio u Rimu protiv Lacija sa 3:1.

U ostalim duelima Lokomotiva je pobedila Bilbao kod kuće sa 2:1, AZ je u Alkmaru pobedio Anderleht sa 1:0, a dve utakmice završene su bez pobednika. Legija i Sporting su u Varšavi postigli po dva gola, a meč Plzen - Šalke završen je rezultatom 1:1.

U startnoj postavi domaće ekipe bio je i reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani. Prvo poluvreme utakmice na Amsterdam areni proteklo je u boljoj igri Ajaksa koji je propustio nekoliko sasvim dobrih šansi. Iako je Junajted imao prividnu inicijativu, napadi ekipe Franka De Bura delovali su opasnije pa je De Hea u nekoliko navrata morao da spasava svoj tim.

Najbliži golu 'kopljanici' su bili u 32. minutu kada je De Jong sjajno šutirao sa oko 25 metara, ali je golman gostiju krajnjim izbacio loptu u korner. U poslednjim trenucima prvog dela Ajaks je oštećen pošto je glavni sudija propustio da dosudi penal nakon očiglednog prekršaja Rija Ferdinanda nad Miralemom Sulejmanijem.

Ipak, početkom nastavka stvari su došle na svoje mesto. Junajted je polako ali sigurno stezao obruč oko gola domaćih i u 60. minutu je stigao do vođstva. Strelac je posle akcije Nanija na desnoj strani bio Ešli Jang. Nakon vođstva ekipe Aleksa Fergusona Ajaks je pokušao da izjednači i učini revaš zanimljivijim, ali to im nije pošlo za rukom, pa je četiri minuta pre kraja prektično rešeno pitanje pobednika u ovom dvomeču.

Valensija je osvojio loptu na sredini terena, Čičarito je nakon toga odigrao dupli pas sa Vejnom Runijem i postigao drugi gol za šampiona Engleske. Do kraja meča nije bilo golova iako je Sulejmani imao jednu dobru priliku, pa će Junajted u revanšu na Old Trafordu imati verovatno lak posao.

LE, 1/16 finala, prvi meč (19h):

Lokomotiva - Bilbao 2:1

Glušakov 61p, Saisedo 71 - Munian 36

Ajaks - Mančester junajted 0:2

Jang 60, Čičarito 86

AZ - Anderleht 1:0

Maher 35

Lacio - Atletiko Madrid 1:3

Klose 19 - Adrian 25, Falkao 37, 63

Legija - Sporting 2:2

Vavržnijak 37, Gol 79 - Kariko 60, Santos 88

Salcburg - Metalist 0:4

Taison 1, Kristaldo 37, 41, Dević 90

Plzen - Šalke 1:1

Darida 22 - Huntelar 75
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.