LE - Junajted sjajan sa novajlijama, Lukaku na komičan način srušio Bugare, Pirova pobeda Dućinog Ajaksa, Sevilja slavi VAR (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Feb.2020, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE - Junajted sjajan sa novajlijama, Lukaku na komičan način srušio Bugare, Pirova pobeda Dućinog Ajaksa, Sevilja slavi VAR (video)

Produžeci u Londonu, vatromet u Lisabonu.

Mančester junajted - Klub Briž 5:0 (3:0) - ukupno 6:1

Rešili su "Đavoli" pitanje pobednika već u prvih 45 minuta, najpre su im pomogli gosti, kada je Deli u 23. minutu skrivio penal i pritom zaradio crveni karton.

Odgovornost je preuzeo novajlija Bruno Fernandeš, koji pogađa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa kreča za 1:0, više OVDE.

Samo sedam minuta kasnije, lopta ka Mati na desnoj strani, on je šalje pred gol rivala, gde se na pravom mestu našao još jedan novajlija Odion Igalo, Nigerijcu nije bilo teško da upiše prvenac u dresu "Đavola".

U finišu prvog dela igre stižu i do trećeg pogotka, Mektominej je precizno šutirao sa ivice kaznenog prostora, golman Briža je ostao ukopan.

U nastavku je Junajted overio trijumf golvima Freda u 82. i 92. minutu i igraće u osmini finala LE.

Inter Milan - Ludogorec 2:1 (2:1) - ukupno 4:1

"Neroazuri" su potvrdili pobedu iz Razgrada, slavili su pred praznim tribinama "San Sira", zbog korona virusa i overili plasman u 1/8 finala.

Gosti su poveli, igrao se 26. minut kada je odbrana Intera zaboravila Oliveiru-Souzu, Sisinjo ga je pronašao sa desne strane, ovaj je sa par metara zakucao loptu pod prečku.

Ipak, već u 32. minutu 1:1, Eriksen proigrava Biragija, ovaj snažnim udarcem šalje loptu u mrežu gostiju, morao je golman Ludogoreca bolje da reaguje.

U četvrtom minutu nadoknade, Lukaku na gotovo komičan način preokreće rezultat, njegov prvi udarac je golman gostiju odbranio, ali se lopta odbila pravo u glavu belgijskog fudbalera, koji je tako sa zemlje, bez ikakve reakcije, zatresao mrežu protivnika.

U drugom delu je najpre Aleksis pogodio prečku, potom Lukaku nije uspeo da realizuje situaciju jedan na jedan, u finišu je dramu sprečio Padeli, nakon pokušaja Svierčoka.

Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Ajaks - Hetafe 2:1 (1:1) - ukupno 2:3

Gosti iz predgrađa Madrida su u Amsterdam stigli sa dva gola prednosti, da bi nakon pet minuta igre stigli i do tri gola viška i prvog pogotka u gostima, strelac je bio Haime Mata.

Nisu se "Kopljanici" predali, igrao se 10. minut kada je Danilo poravnao rezultata.

Sa 1:1 se otišlo na odmor, da bi u nastavku nakon 15ak minuta igre Ajaks stigao i do preokreta, autogol je postigao Olivera.

Mogao je potom Nemanja Maksimović da poravna rezultat, ali je u 71. minutu pogodio stativu, do kraja ipak nije bilo promena, Ajaks je završio sezonu u evropskim takmičenjima, Hetafe ide dalje.

Seltik - Kopenhagen 1:3 (0:0) - ukupno 2:4

Danci su golom u finišu izborili plasman u nastavak takmičenja, poveli su nakon šest minuta igre u nastavku preko Santosa, ali je Eduard sa kreča poravnao rezultat u 82. minutu.

Sa 1:1 bi se išlo u produžetke, ali je samo tri minuta kasnije Bil vratio prednost Kopenhagenu i stavio "Kelte" u vrlo težak položaj, da moraju da postignu dva pogotka do kraja susreta.

Nisu postigli nijedan, čak je danski sastav stigao i do trećeg, N'Doje je u 88. minutu otklonio sve dileme.

Benfika - Šahtjor 3:3 (2:1) - ukupno 4:5

Fantastičan meč u Lisabonu, poveli su domaći igrači u devetom minutu preko Picija, da bi tri minuta kasnije Dijas autogolom poravnao rezultat.

U 36. minutu se iskupio, mladi štoper vraća prednost "Orlovima" na asistenciju Picija.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, nakon samo dva minuta igre u nastavku Rafa Silva uvećava prednost portugalskog sastava.

Ipak, samo 120 sekundi kasnije Stepanenko zadaje težak udarac domaćinu, poravnava rezultat u dvomeču i postiže drugi gol u gostima za "Rudare".

Sve je postalo jasno na "Lužu" kada je Alan Patrik u 71. minutu poravnao rezultat i dao veliku prednost ukrajinskoj ekipi u dvomeču.

Sevilja - Kluž 0:0 - ukupno 1:1

Specijalisti za Ligu Evrope su se provukli na "Pishuanu", primili su gol u samom finišu, koji bi Kluž odveo dalje, ali ga je VAR poništio, te zahvaljujući pogotku postignutom u remiju u Rumuniji ekipa Julena Lopetegija ide dalje.

Dodajmo i da su gosti nakon poništenog gola zbog igranja rukom ubrzo ostali i sa igračem manje, Bordeianu je zaradio drugi žuti karton.

Arsenal - Olimpijakos 0:1 (0:0) - ukupno 1:1 *produžeci u toku*

Više o ranije odigranim duelima OVDE.

Basakšehir - Sporting 4:1(ukupno 5:4)

Bazel - APOEL 1:0 (ukupno 4:0)

Espanjol - Vulverhempton 3:2
(ukupno 3:6)

Gent - Roma 1:1
(ukupno 1:2)

LASK - AZ Alkmar 2:0
(ukupno 3:1)

Malme - Volfsburg 0:3
(ukupno 1:5)

Porto - Leverkuzen 1:3 (
ukupno 2:5)



Ajaks - Hetafe 2:1 (ukupno 2:3)

Benfika - Šahtjor 3:3 (ukupno 4:5)3

Seltik - Kopenhagen 1:3 (ukupno 2:4)

Inter - Ludogorec 2:1 (ukupno 4:1)

Mančester junajted - Klub Briž 5:0 (ukupno 6:1)

Sevilja - Kluž 0:0 (ukupno 1:1)





Braga - Rendžers 0:1 (ukupno 2:4)





Salcburg - Ajntraht Frankfurt (prvi meč 1:4) - odloženo

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.