Kukanje na Old Trafordu: Sudije nam ukrale tri penala!

Izvor: MozzartSport.com, 30.Dec.2017, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukanje na Old Trafordu: Sudije nam ukrale tri penala!

Žoze Murinjo u elementu

Ma, nije moguće: Žoze Murinjo napada sudije!

Inače to nikad ne radi, inače je veoma smiren i samokritičan, ali eto, sad je osetio potrebu da za još jedan loš rezultat Mančester junajteda okrivi arbitre. Ruku na srce, ovoga puta je bio u pravu, jer je Maja Jošida na očigled celog Old Traforda zaustavio loptu rukom u kaznenom prostoru Sautemptona pred kraj poslednje utakmice subotnjeg programa 21. kola Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << lige (0:0).

Nema garancija da bi čak i iz penala Crveni đavoli dali gol, a kamoli da bi eventualnu prednost sačuvali, mad Murinjo uverava da je njegova ekipa žrtva lošijih procena ljudi u crnom. Najpre o onome što se desilo danas.

Sa 50 metara udaljenosti se videlo da je to penal. Dobro poznajem svoje igrače i kad vidim kako Huan Mata histerično reaguje nema sumnje da je u pravu što traži jedanaesterac. Ja sam s klupe uočio šta se desilo. Aribitar je bio bliži od mene. U pauzi između dva poluvremena, pregledavanjem TV snimka, uverio sam se da sam u pravu“, objašnjava Murinjo.

I navodi da današnji propust Krejg Pousona nije jedini u poslednje vreme uperen protiv ambicija Mančester junajteda.

Dobar je sudija, jedan od onih koji najviše obećavaju u Engleskoj, ali je protiv nas donosio loše odlukle. I Rašfordu je u Lesteru trebalo da se svira penal, kao i Anderu Ereri protiv Sitija. Majkl Oliver nas je oštetio proitv Građana, Džonatan Mos na King pauer stadionu, Pajson danas. To su tri penala, to je razlika. Osećam da nismo imali sreće“.

A što se same utakmice tiče, Portugalac ne odustaje od priče koju sve manje navijača Mančester junajteda može da „proguta“.

„Igrali smo dovoljno dobro da bismo pobedili, ali smo već na početku susreta ostali bez špica (povreda Romelua Lukakua). Samim tim i bez jedne izmene. Morao sam da ubacim Rašforda da igra celu utakmicu, iako mu je očito potreban predah. Nisam mogao da mu to priuštim. Uprkos svemu, zaslužili smo pobedu“.

A nje nema ni na vidiku, pošto engleski velikan nije slavio u poslednja tri kola (nerešeno sa Lesterom u gostima i Barnlijem i Sautemptonom kod kuće). U narednom gostuje Evertonu i na raspolaganju neće imati klasičnog špica.

To su tri različita tipa remija. Ne utiču na našu psihu. Poslednje dve utakmice na našem stadionu, ako izuzmemo prvi gol Barnlija u prošlom kolu, moj tim je igrao veoma dobro“, kaže Žoze Murinjo.

Tabela „kaže“ drugačije.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.