Izvor: MozzartSport.com, 13.Jul.2020, 23:24

Krah Mančester Junajteda u 97. minutu, gol koji bi mogao da ih košta Lige šampiona! (VIDEO)

Crveni đavoli na neverovatan način prokockali dva jako bitna boda

U fenomenalnoj formi je bio Mančester Junajted otkako se sezona nastavila posle pauze zbog korona virusa. Osim remija sa Totenhemom, Crveni đavoli su pobedili u svakoj sledećoj utakmici i nanizali četiri trijumfa u kojima su davali tri i više golova. Zaličili su na tim iz ere Aleksa Fergusona. Tim koji igra sa samopouzdanjem, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dominira i ne pravi gluposti. Došli su nadomak trećeg mesta tri kola pre kraja i uterali strah u kosti rivalima.

A onda su večeras debelo uprskali i upropastili mnogo toga dobrog što su radili u prethodnih mesec dana...

Crveni đavoli su na Old Trafordu prokockali pobedu protiv Sautemptona tako što su primili neverovatno lak gol u 97. minutu utakmice za konačnih 2:2. Gol koji ih je koštao dva velika boda u mrtvoj trci sa Čelsijem i Lesterom. Gol koji bi mogao da ih košta i plasmana u Ligu šampiona. Sekundi su ih delili od trećeg mesta, ali su ostali na petom i strepe u završnici sezone.

Večerašnji meč je loše počeo po Junajted i loše se završio. To što je Solskjerov tim u većem delu utakmice bio onakav kakav treba da bude, niko neće pamtiti. Sautempton je iz dve greške protivnika dao dva gola, a Junajted je imao šansu da mnogo ranije reši pitanje pobednika. Posle 10 minuta igre, Marsijal je promašio zicer, a dva minuta kasnije je Armstrong doveo goste u vođstvo nakon greške Pogbe. To je već bio scenario kakav smo kod Crvenih đavola gledali prethodnih sezona.

Ali nismo često poslednjih godina viđali Junajted koji je sposoban da se ekspresno izvuče iz problema. A večeras je to uradio u stilu. Prvo je Rašford izjednačio u 20. minutu pošto mu je Marsijal odradio veliki deo posla i servirao odličnu šansu, a onda se Francuz tri minuta kasnije potpuno iskupio za promašaj na početku meča. U svom stilu je primio loptu na levom krilu, ušao unutra i ispalio nedobranjiv šut pod prečku Mekartijevog gola.

Od tada je na terenu postojao samo jedan tim – Junajted. Gosti više nisu uspevali da priprete, a u životu ih je ostavio Mekarti koji je sredinom drugog poluvremena još jednom sjajnom odbranom skinuo zicer. Ovoga puta Rašfordu. Ispostaviće se da je taj promašaj skupo koštao Đavole.

Skoro bez prave prilike, Sautempton je izborio korner u nadoknadi vremena koja se produžila na čak 10 minuta zbog povrede Brendona Vilijamsa posle teškog sudara sa Voker Pitersom. Iz tog kornera je Vord Prauz oštro centrirao na peterac gde je najviši u skoku bio Bednarek. Zakačio je loptu glavom taman toliko da ona padne na nogu Obafemiju koji je stajao skoro na gol liniji i pored Lindelefa je gurnuo u mrežu. Podbacila je cela odrbana Junajteda i dva pobeda je otišla niz vodu.

Sada Junajtedu ostaje da strepi u poslednja tri kola. Ide Palasu, dočekuje Vest Hem i u poslednjem kolu gostuje Lesteru gde će se verovatno u direktnom okršaju odlučivati o plasmanu u Ligu šampiona. Lester pre toga ima mečeva sa Šefildom i Totenhemom.

PREMIJER LIGA - 35. KOLO:

Subota

Norič – Vest Hem 0:4 (0:2)

/Antonio 11, 45+1, 54, 74/

Votford – Njukals 2:1 (0:1)

/Dini 52 pen, 80 pen – Gejl 23/

Liverpul - Barnli 1:1 (1:0)

/Robertson 34 - Ridugez 69/

Šefild Junajted - Čelsi 3:0 (2:0)

/Mekgoldrik 18, 77, Mekburni 33/

Brajton - Mančester Siti 0:5 (0:1)

/Sterling 21, 53, 81, Žesus 53, Silva 56/

Nedelja

Vulverhempton - Everton 3:0 (1:0)

/Himenez 45+2, Dendonker 46, Žota 74/

Aston Vila - Kristal Palas 2:0 (1:0)

/Trezege 45+4, 59/

Totenhem – Arsenal 2:1 (1:1)

/Son 19, Aldervajreld 80 – Lakazet 16/

Bornmut – Lester 2:1 (0:1)

/Stanislas 66pen, Solanke 67 – Vardi 23/

Ponedeljak

Mančester Junajted - Sautempton 2:2 (2:1)

/Rašford 20, Marsijal 23 - Armstrong 12, Obafemi 90++7/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.