Gvardiola o Junajtedu: Ne treba da se plaše, mi smo dobre komšije

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 09:12

Gvardiola o Junajtedu: Ne treba da se plaše, mi smo dobre komšije

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola najavio je gradski derbi u finalu FA Kupa.

Siti će se za trofej najstarijeg klupskog takmičenja na svetu boriti sa Junajtedom.

"Građani" su do finala stigli sa rutinskih 3:0 nad Šefild junajtedom, dok je Junajted tek posle penala eliminisao Brajton.

Finale je na programu 3. juna na Vembliju, a to je šansa za Siti da osvoji postane tek drugi klub u istoriji koji je osvojio triplu kunu sa Ligom šampiona, Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ligom i FA Kupom.

To je uspeo samo Junajted sa generacijom iz 1999. godine.

Navijači Junajteda su posle nekoliko loših rezultata u strahu su da će im gradski rival pred nosom slaviti taj kolosalan uspeh.



"Ne moraju se plašiti, mi smo komšije! Komšije su uvek dobre jedni prema drugima",
našalio se Gvardiola.

Zatim je spustio loptu na zemlju.



"Još smo daleko od titula, deplasirano je stoga o tome govoriti ovoga trenutka. U ovih šest godina, koliko vodim Siti, gubili smo u završnim fazama takmičenja, u finalu LŠ ili polufinalu FA kupa. Ali, ponosan sam na sve što smo moji saradnici i ja uradili. Naravno, osvojili smo Premijer ligu. Inače bi verovatno ovde bio neki drugi menadžer. Ali, nisam glup, znam analizirati ekipu i šta nam sve treba da budemo na željenom nivou u završnici sezone."


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.