Fuck Sarri-ball: Igrači ga buše, navijači vređaju...

Izvor: Mondo, 19.Feb.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fuck Sarri-ball": Igrači ga buše, navijači vređaju...

Sa fudbalerima se ne razume još od novembra, poraz Junajteda isprovocirao je uvrede sa tribina, pa Italijana verovatno očekuje razgovor sa Abramovičem, koji možda sve vreme i priželjkuje...

Chelsea fans chanting “F*ck Sarri Ball.” pic.twitter.com/V85J4Cubuh

EPL Bible (@EPLBible) February 18, 2019

Mauricio Sari prvi put je u ponedeljak uveče čuo i uvrede, nakon što su mu navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Čelsija više puta zviždali prethodnih nedelja.

Poraz (i) od Mančester junajteda u FA kupu rezultatom 0:2, četvrti u poslednjih pet utakmica u domaćim takmičenjima ako računamo i ligaške od Arsenala (2:0), Bornmuta (4:0) i Mančester sitija (6:0), raspalio je strasti na "Stamford bridžu" pa se u jednom trenutku začulo horsko:

"Fuck Sarri-ball".

NOVI ŠAMAR ČELSIJU, ABRAMOVIČ NA POTEZU

"Bio sam zabrinut zbog rezultata, ne zbog navijača", odgovorio je hlandokrvno Italijan na "press" konferenciji posle eliminacije u 5. rundi najstarijeg takmičenja na svetu.

"Da li sam nekada ranije čuo anti-sarijevske povike? Ne, ali za sve postoji prvi put", dodao je 60-godišnjak, koji se prošlog leta prvi put oprobao van rodne Italije i nagovestio da to za njega neće biti problem - uprkos specifičnostima koje donose ne samo Premijer liga i Engleska, već i uvek turbolentni Čelsi.

Sa skromnim znanjem stranih jezika, Sari je dočekao dogovor između Napolija i Čelsija, otkupio i ugovor kreatora igre Žorginja za 57 miliona evra, ali doživeo neprijatnu "dobrodošlicu" u Englesku koju mu je priredio Pep Gvardiola u meču Komjuniti šilda u kom je šampion pobedio 2:0 na "Vembliju".

Sari je brzo morao da zaboravi debi, ali i cigarete pored aut linije, pa je sa renoviranim stručnim štabom u kom su i dalje devetorica Italijana i jedan Portugalac poveo gotovo identičan tim iz prethodne sezone u borbu za titulu prvaka sa Liverpulom i Sitijem i bio ozbiljan takmac sve do početka novembra kada je Kristal Palas savladan rezultatom 3:1 za povratak na drugo mesto.

SORRY-BALL: NIŠTA NOVO U ČELSIJU, BUŠENJE!

Foto: Guliver/Getty images/Bryn Lennon

Pored Žorginja iz Napolija, Čelsi je novom menadžeru od počajanja doveo samo još Kepu Arizabalagu iz Atletik Bilbaoa za rekordnih 80 miliona evra, ali i to samo zbog rastanka sa Tiboom Kurtoom, koji je malo pre toga izdejstvovao transfer u Real Madrid. Kada je vrag odneo šalu, Italijan je u finišu januarskog prelaznog roka izdejstvovao i pozajmicu svog bivšeg napadača iz zajedničkih dana u Napulju, a potom prekobrojnog centafora Juventusa - Gonzala Iguaina. Da bi se pridružio bivšem učitelju, Argentinac je zatražio da bude raskinuta pozajmica između Juvea i Milana, a potom je Čelsi njegovu polusezonu u klubu platio skoro osam miliona evra.

Međutim, remi 0:0 sa Evertonom na "Bridžu" tog 11. novembra najavio je ono što će uslediti po završetku pauze za UEFA ligu nacija - iako niko u Engleskoj to nije mogao da pretpostavi.

Kada su se fudbaleri vratili sa svih strana sveta na nastavak Sarri-ball avanture, usledio je krah u derbiju sa Totenhemom na "Vembliju" (3:1), čime je niz utakmica Čelsija bez poraza završen posle 12 rundi (skor 8-4-0).

Do danas, "plavci" su na 14 mečeva u Premijer ligi pobedili sedam puta, jednom remizirali i doživeli šest poraza! Pobeđivali su ih Vulverhempton, Lester, Arsenal, Bornmut i Siti istorijski ubedljivo, a onda se nadovezao i probuđeni Mančester junajted koji ne samo da je nadigrao i eliminisao Sarijev sastav pred njegovom publikom, već i poslao jasnu poruku ko je trenutno jači u trci za tim "svetim" četvrtim mestom u ligi.

Vlasnik Roman Abramovič nije često u karijeri dozvoljavao da ovakve krize svega u prvom timu Čelsija, ne samo forme ili rezultata, prođu bez otkaza menadžeru na štetu kluba.

"Igrali smo konfuzan fudbal u drugom poluvremenu, ali smo prvo odigrali dobro", rekao je Sari, koji je Ole Gunaru Solskjeru pružio ruku posle utakmice, za razliku od situacije sa Gvardiolom na "Etihadu".

Ovaj odgovor nije bio dovoljan reporterima sa meča…

"Moja pozicija? To nije moj problem", slegao je ramenima Italijan, koji je potom upitan za to kakav odnos ima sa igračima.

"Odnos sa timom nije toliko važan, ali je dobar", odgovorio je.

Pitanje o odnosu sa vlasnikom je izostalo...
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sari: Ne znam da li su igrači još uvek na mojoj strani

Izvor: Večernje novosti, 19.Feb.2019

Smatram da je odnos igrača samnom na dobrom nivou, ali to nije toliko važno u ovom trenutku, kao naša igra i dobar rezultat koji treba da napravimo – kaže menadžer Čelsija Menadžer Čelsija Maurisio Sari iz nedelje u nedelju je pod sve većim pritiskom, a loši rezultati...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.