Englezi potrošili pola milijarde funti u prelaznom roku

Izvor: BanjalukaLive.com, 04.Avg.2015, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englezi potrošili pola milijarde funti u prelaznom roku

Članovi Premijer lige potrošili su u dosadašnjem roku prelaznog roka preko 500 miliona funti na pojačanja. Na četiri nedjelje do kraja ljetnje 'pijace', članovi najjače lige svijeta 'prebacili' su sumu od pola milijarde funti prošlog petka. Najveći transfer ostvario je Mančester Siti – kupovinom Rahima Sterlinga od Liverpula za 44 miliona, dok je najveći 'trošadžija' menadžer Mančester Junajteda Luj Van Gal, koji je do sada potrošio 84 miliona funti. Finansijski ekspert Rob Vilson >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << nagovijestio je moguće obaranje rekorda iz prošle godine – kada je za pojačanja izdvojeno 835 miliona britanskih novčanica – a računajući i zimski prelazni rok. "Mislim da će ovog ljeta biti postavljen novi rekord, najviše zbog novog ugovora lige o prodaji TV prava", kaže Vilson. Od sezone 2016/2017 prihodi Premijer lige od TV prava narašće sa 3,01 milijardi funti na čak 5,13 milijardi za period od tri godine. Podsjetimo, prošle sezone najslabije plasirani tim lige prihodovao je od spomenutih prava 99 miliona, dok je šampion postao bogatiji za nevjerovatnih 150 miliona funti. Od značajnih transfera, tu je i prelazak Kristijana Bentekea u L'pul za 32 miliona, kao i dolazak Memfisa Depaja u Mančester Junajted za dva miliona manje. Do kraja prelaznog roka očekuje se još nekolicina velikih transfera, a spominju se prelasci defanzivca Evertona Džona Stounsa (Mančester Junajted, Čelsi), zvijezde Real Madrida Gareta Bejla (Mančester Junajted) i veziste Volfsburga Kevina de Brujnea (Mančester Siti). (B92, foto: YAYimages)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Englezi već spiskali pola milijarde funti

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2015

Na nešto manje od četiri nedjelje do kraja ljetnog prelaznog roka članovi Premijer lige, po mnogima najjače fudbalske lige svijeta, na pojačanja su potrošili više od pola milijarde funti, tačnije nevjerovatnih 507.885.594 funte...Već godinama klubovi u Premijer ligi nemaju granicu kada je potrošnja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.