Čestitam, ali mi smo i dalje gazde

Izvor: RTS, 14.Maj.2012, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitam, ali mi smo i dalje gazde

Mogu da se vesele koliko hoće, ali trebaće im ceo vek da nas stignu, rekao je trener Mančester junajteda Aleks Ferguson posle čestitki koje je uputio rivalima iz Mančester sitija na osvajanju titule. "Mi prihvatamo izazove i dobri smo u tome", poručio Ferguson.

Samo dva minuta je delilo Mančester junajted od osvjajanja jubilarne 20. šampionske titule, kada je Kun Aguero srušio snove izabranika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksa Fergusona. Posle dana za pamćenje u Premijer ligi, gde je golovima u zaustavnom vremenu Mančester siti došao do pobede nad Kvins Park rendžersom od 3:2 i prve titule posle 44 godina vreme je da se slegnu utisci.

Razočarana lica navijača „đavola" na Old Trafordu gde su dočekali vest o pobedi gradskog rivala ipak nisu previše uplašila Aleksa Fergusona. Škotski stručnjak je čestitao protivniku titulu, ali ih je podsetio ko i dalje gazduje engleskim fudbalom.

"Oni mogu da se vesele koliko god hoće, to je očekivano, ali istorija našeg kluba je uz nas. Smatram da imamo bogatu istoriju, bogatiju od svih ostalih, i Sitiju će trebati čitav vek da dođu gde smo mi danas", rekao je Ferguson.

"Prihvatamo izazove i dobri smo u tome". poručuje škotski stručnjak.

Zanimljivo je da su sličnu poruku pre više od decenije imali navijači Liverpula koji su na titulu Mančester Junajteda odgovorili porukom: "Javite se kada dođete do 18", aludirajući da je broj titula koje su "cveni" osvojili nedostižan za "đavole".

Navijači Junajteda su odgovorili na kraju prošle sezone kada su osvojili 19. titulu i skinuli Liverpul sa trona rezervisanog za najbolju ekipu na Ostrvu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.