Siti caruje Ostrvom

Izvor: RTS, 13.Maj.2012, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti caruje Ostrvom

Titula šampiona Engleske odlučena u poslednjim sekundama meča. Kun Aguero doneo pobedu Sitiju, a time i naslov šampiona, u 93. minutu meča protiv Kvins Parka. Pirova pobeda Junajteda u Sanderlendu. Arsenal u Ligi šampiona, Bolton u Čempionšipu.

Nikada borba za šampiona Engleske nije bila uzbudljivija. Sekunde su odlučivale oo sudbini trofeja, na kraju Kun Aguero donosi pobedu, tri boda i veliki pehar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mančester sitiju.

Dva mančesterska kluba ušla su u poslednje kolo sa istim brojem bodova, "građani" su imali bolju gol-razliku, pa je pobeda Sitija maltene garantovala titulu šampiona, koja se čeka pune 44 godine.

Junajted je u Sanderlendu došao do prednosti u 20. minutu, golom Vejna Runija, 27. u Premijer ligi, a taj rezultat ostao je na snazi do kraja meča.

Sa druge strane, na Itihadu viđena je jedna od najdramatičnijih mečeva u istoriji fudbala. Siti je došao do prednosti u 39. minutu, strelac je Zabaleta, prvi put u sezoni, a asistent Jaja Ture.

Na poluvremenu, Bolton je vodio u Stouku, pa je "rendžersima" morao da stigne do boda kako bi zadržali premijerligaški status. U skladu sa tim, izabranici Marka Hjuza stižu do izjednačenja u 48. minutu. Strelac je Đibril Sise, posle velike greške Leskota.

Jedan od ključnih trenutaka na meču desio se u 55. minutu. Karlos Tevez udario je Džoija Bartona, koji mu je uzvratio istom merom, međutim, samo kapiten londonskog kluba dobija crveni karton i Siti ostaje sa igračem više na terenu.

Ipak, gosti dolaze do novog gola u 66. minutu. Šok na Itihadu. Meki postiže pogodak sa igračem manje, Siti je daleko od titule šampiona Engleske.

Opšta ofanziva "građana". U igru ulaze Edin Džeko i odbačeni Mario Baloteli. Domaćin igra "viktorije" pred golom Kenija, ali više od 30 udaraca bilo je potrebno da Siti stigne do gola.

Igrao se 92. minut, Edin Džeko donosi izjednačenje. Samo minut kasnije, Kun Aguero postiže 23. gol u sezoni i donosi veliku pobedu Sitiju i prekida post dug 44 godine.

Bolton će naredne sezone pridružiti Vulvsima i Blekburnu u Čempionšipu. Izabranici Ovena Kojla nisu uspeli da savladaju Stouk u gostima (2:2), te nisu iskoristili poraz KPR-a u Mančesteru.

Arsenal je došao do pobede nad Vest Bromvičem u drugom poluvremenu. "Tobdžije" su tako obezbedile treće mesto na tabeli i učešće u Ligi šampiona naredne sezone.

Totenhem je pobedom nad Fulamom obezbedio četvrto mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, osim ukoliko Čelsi u subotu ne postane prvak Evrope, čime bi "plavci" zauzeli mesto londonskog rivala.

Rezultati poslednjeg kola:

Čelsi - Blekburn 2:1

Everton - Njukasl 3:1

Mančester s. - KPR 3:2

Norič - Aston Vila 2:0

Stouk - Bolton 2:2

Sanderlen - Mančester j. 0:1

Svonsi - Liverpul 1:0

Totenhem - Fulam 2:0

VBA - Arsenal 2:3

Vigan - Vulvs 3:2
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aguero doneo titulu Sitiju, tuga Crvenih đavola! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Maj.2012

Poslednje kolo Premijer lige potvrdilo je zašto je fudbal najzanimljivija sporedna stvar na svetu. Drama, golovi, suze, delirijum, sve to je viđeno na dva meča koja su odlučivala o tituli najbolje ekipe u Engleskoj.. Mančester Siti je šampion, igrači i navijači gradskog rivala Junajteda tuguju....

Nastavak na Sportski Žurnal...

Džeko jurio Mančinija po "Itihadu"

Izvor: B92, 13.Maj.2012

Znali su u Mančester Sitiju da proslave treću titulu šampiona Engleske, tek prvu posle 44 godine, a u prvom planu bilo je kupanje šampanjcem...Polivao je ko je koga stigao, Aleksandar Kolarov je okupao Samira Nasrija dok je ovaj davao intervju za televiziju, a posebno komičnu scenu napravio je Edin...

Nastavak na B92...

Baloteli: Najbolji smo i zato smo prvaci

Izvor: Blic, 14.Maj.2012, 14:35

Napadač Mančester sitija Mario Baloteli ulaskom u igru protiv KPR-a uneo je živost i pomogao svojim saigračima da se pobedom (3:2) okite titulom prvaka..."Dokazali smo da smo najbolji i zato smo pobedili. Imali smo odlični sezonu i zaslužili smo da budemo prvaci. Mnogo ljudi je govorilo loše stvari...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.