Čelsi lako do trijumfa

Izvor: RTS, 16.Apr.2011, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi lako do trijumfa

Ekipa Čelsija sigurno nema sezonu za nezaborav ali izabranici Karla Ančelotija ne possutaju u poteru za Mančester junajtedom i Arsenalom u domaćem prvenstvu. Ekipa Vigana, u direktnom okršaju sa konkurentom u borbi za opstanak ekipom Blekpula, stigla do pobede koja ih znatno približava igranju u Premijer ligi i naredne sezone.

Fudbaleri Čelsija ostvarili su sigurnu pobedu u 33. kolu Premijerlige od 3:1 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u susretu sa Vest Bromvič Albionom u Birmingemu.

Ovaj grad je video još jedan premijerligaški susret u kome je gostujući Sanderlend poražen sa 2:0 u duelu sa istoimenim klubom. Aston Vila je na gostovašu u Londonu bila bolja od Vest Hema rezultatom 2:0.

Everton je bio dosta siguran u utakmici protiv Blekburna dok je Vigan bio bolji od Vigana sa 3:1 i na taj način je ostavio rivala u zoni ispadanja.

Čelsi, koliko toliko, i dalje drži korak sa Mančester junajtedom i Arsenalom pobedom nad Vest Bromvič Albionom kome je ovo prvi poraz u prethodnih osam utakmica.

Aktuelni šampion posao je završio u prvom poluvremenu golovima Drogbe, Kalua i Lamparda, iako je domaćin poveo već u 17. minutu pogotkom Odemvingija. U finišu meča mrežu je konačno zatresao i Fernando Tores, ali je Španac bio u ofsajdu, pa je i dalje bez gola za londonski tim.

Vigan je pobegao sa začelja tabele. Ova ekipa je pobedilča direktnog rivala za opstanak, Blekpul, i sada ima bod više od konkurenta.

Gosti su brzo odradili posao na zapadnoj obali Engleske golovima Rodaljege i N'Zogbije u prvom poluvremenu. Sve je definitivno rešeno autogolom Erdlija u 66. minutu, a "mandarine" su samo ublažile poraz pogotkom Di Džej Kembela sedam minuta pre kraja.

Birmingem, za koji nije igrao Nikola Žigić, je savladao Sanderlend i naneo mu četvrti poraz u nizu. Strelci su bili Larson u 41. i Gardner u 66. minutu, a "crne mačke" su bez pobede već devet kola pa su sve bliže zoni borbe za opstanak. Sa 2:0 slavio je i Everton koji je na "Gudisonu" nadigrao Blekburn golovima Osmana i Bejnsa iz penala u drugom delu meča. "Karamele" već sedam kola ne znaju za poraz pa se trenutno nalaze na mestu koje vodi u Ligu Evrope.

Zanimljivo je bilo na "Apton parku". Domaći Vest Hem je posle nekoliko dobrih mečeva ponovo ušao u seriju poraza, a u nedelju su poklekli u 90. minutu, iako su vodili još od drugog kada je Robi Kin savladao Breda Fridela. U 37. je izjednačio najskuplji igrač Vile Daren Bent, a gol za pobedu i plasman u gornji deo tabele timu iz Birmingema doneo je rezervista Gabrijel Agbonlahor u poslednjim trenucima meča na asistenciju Ešlija Janga.

U nedelju se igra jedan meč i to derbi između drugoplasiranog Arsenala i Liverpula, a za najvećeg rivala navijaće Mančester junajted koji u utorak gostuje Njukaslu zbog obaveza u polufinalu FA Kupa.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.