Čelsi i Junajted u Ligi šampiona, Murinjo se dokopao Evrope, Vila je pobednik dana! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Jul.2020, 19:08

Čelsi i Junajted u Ligi šampiona, Murinjo se dokopao Evrope, Vila je pobednik dana! (video)

Spuštena je zavesa na sezonu 2019/20 u Premijer ligi.

Mančester Junajted i Čelsi idu u Ligu šampiona, Lester mora da se zadovolji Ligom Evrope, u koju ide i Totenhem nakon poraza Vulvsa na Stamford Bridžu. U Čempionšip idu, uz odavno otpisani Norič i - Votford i Bornmut, pošto je Aston Vila uzela zlata vredan bod na gostovanju Vest Hemu.

Najbolji strelac je Džejmi Vardi sa 23 gola, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dok je De Brujne sa današnjom asistencijom uspeo da dođe do 20. asistencije i tako izjednači rekord Tijerija Anrija iz 2003. godine.

Borba za Ligu šampiona

Čelsi - Vulverhempton 2:0

Lester - Mančester Junajted 0:2

Čelsi je u finišu prvog poluvremena sa dva gola, preko Maunta i Žirua stekao ogromnih 2:0 i tako overio plasman u Ligu šampiona, pa je ostalo da Lester i Mančester Junajted u direktnom okršaju vode bitku za četvrto mesto.

Posle prvih 45 minuta nije bilo ni golova ni preteranih prilika, a onda je Brendan Rodžers odlučio da u drugom poluvremenu promeni taktiku i napadne Junajted. Džejmi Vardi je pogodio prečku iz teške pozicije posle prekida, ali to je bilo sve od domaćih.

Ključni trenutak na utakmici dogodio se u 67. minutu kada je Čaudri napravio glupost, Grinvud mu je oduzeo loptu, Bruno Fernandeš spojio Marsijala sa golom, a u kaznenom prostoru su ga oborili Morgan i Evans za čist penal. Siguran sa 11 metara bio je Bruno, a ovo je bio rekordni, 14. penal za jedan tim u Premijer ligi.

Lesteru je za Ligu šampiona sada bio neophodan potpuni preokret, što je bilo previše za Rodžersov tim. U nadoknadi vremena, Lingard je overio golom pobedu za 2:0 i plasman u Ligu šampiona.

Lisice su ostale na petoj poziciji i igraće u Ligi Evrope naredne sezone.

Borba za Ligu Evrope

Kristal Palas - Totenhem 1:1

Vulverhempton je uoči ovog kola bio šesti, sa bodom više od Totenhema i lošijom gol razlikom. Vulvsi su kao što rekosmo, izgubili na Stamford Bridžu, a Totenhem je to uspeo da iskoristi. Hari Kejn je dao vodeći gol za Murinjov tim, Šlup je doneo izjednačenje Kristal Palasu. Na kraju to je bio i konačan rezultat, pa je Totenhem preskočio Vulvse i overio plasman u Ligu Evrope.

Borba za opstanak

Arsenal - Votford 3:2

Vest Hem - Aston Vila 1:1

Everton - Bornmut 1:3

Posle prvog poluvremena znali smo da Votford ide u Čempionšip, pošto je danas morao da pobedi Arsenal, a na poluvremenu je Artetin tim vodio 3:1. Pjer-Emerik Obamejang je postigao dva gola, dodao asistenciju Tirniju za 3:0, a Troj Dini je samo vratio nadu kratko Votfordu, koji se vraća u Čempionšip. U drugom poluvremenu je Dani Velbek postavio konačanih 3:2.

Do kraja su bitku za opstanak vodili Aston Vila i Bornmut, s tim što je Trešnjicama bila neophodna pobeda na Gudisonu, a Vili je bio dovoljan bod na gostovanju Vest Hemu. Bornmut je na poluvremenu imao 2:1 i nadao se čudu i porazu i Vile, ali je do kraja sve palo u vodu.

U drugom poluvremenu, Bornmut je uspeo da pobedi 3:1, ali je Aston Vila u samom finišu uspela takođe da dođe do vođstva preko Džeka Griliša, koji je samo minut kasnije postigao i nesrećni autogol za 1:1. Ipak, Vila je uspela da sačuva zlata vredan bod za opstanak.

De Brujne rekorder, Vardi je "Zlatna kopačka"

Preostale utakmice nisu imale rezultatski značaj, ali ih treba istaći. Mančester Siti je pobedio Norič rezultatom 4:0, a Kevin De Brujne je uspeo da upiše 20. asistenciju u sezoni i tako izjednači rekord Tijerija Anrija iz sezone 2002/2003! Takođe, David Silva se na istoj utakmici oprostio od Premijer lige, a od Sitija će u preostalim utakmicama Lige šampiona.

Liverpul je za kraj uspeo da pobedi Njukasl u gostima posle preokreta rezultatom 3:1 i tako dođe do 99 boda.

Džejmi Vardi je ipak uspeo da sačuva prvo mesto na listi strelaca, iako su Obamejang sa dva i Ings sa jednim golom danas prišli na samo jedan. Vardi je dao 23 gola, a Obamejang i Ings po 22.

    Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Nestvarni Kevin De Brujne - Jednostavno, najbolji

Izvor: Sportske.net, 26.Jul.2020

Kakva igračina...Kada je spuštena zavesa na novu sezonu Premijer lige, red je da se osvrnemo na najbolje, koji zaslužuju posebnu pažnju...Prvi među njima svakako je Kevin De Brujne, koji je danas izjednačio rekord Tijerija Anrija po broju asistencija u jednoj sezoni PL. Francuz je u čuvenoj sezoni...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.