Građani više vjeruju novinarima nego političarima

Izvor: Capital.ba, 03.Maj.2024, 13:49

Građani više vjeruju novinarima nego političarima

BANJALUKA/SARAJEVO – Građani BiH u proteklih godinu dana opet su najviše vjerovali medijima (61,8 odsto), ali i vjerskim zajednicama (56,7 odsto), pokazalo je godišnje istraživanje Udruženja BH novinari, sprovedeno uz pomoć Fondacije “Fridrih Ebert”. FOTO: Agencije  Uz „trku“ između medija i vjerskih zajednica, povjerenje su dobili i nevladin sektor (43,1 odsto) međunarodna zajednica (44,4  odsto) i uopšteno institucije vlasti (43,1 odsto). Isto istraživanje je pokazalo da najmanje povjerenja uživaju političke stranke i političari i to samo njih 16,6 odsto, koje su i dalje glavni generatori svih problema u društvu. U odnosu na 2023. godinu, povjerenje građana je ostalo približno isto i što se tiče redoslijeda institucija...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Građani više vjeruju novinarima nego političarima

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2024

BANJALUKA,SARAJEVO – Građani BiH u proteklih godinu dana opet su najviše vjerovali medijima (61,8 odsto), ali i vjerskim zajednicama (56,7 odsto), pokazalo je godišnje istraživanje Udruženja BH novinari.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.