Brutalna Murinjova definicija modernog fudbala!

Izvor: Sportske.net, 23.Mar.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brutalna Murinjova definicija modernog fudbala!

Portugalski strateg razočaaran je današnjim ponašanjem mladih fudbalera, kojima očigledno ima puno šta da zameri.

Žoze Murinjo je jedan od najboljih trenera današnjice, u to nema sumnje. Tokom svoje karijere sedeo je na klupama nekih od najvećih svetskih klubova, sa svakim je osvajao trofeje, sa pojedinima i one najveće u klupskom fudbalu.

Sada radi u Mančester junajtedu, koji pokušava da vrati na stare staze slave, za sada mu dobro ide, iako se u Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ligi nije proslavio, u Ligi Evrope dobro gura, te je sve izvesnije da će Mančester kroz jedno od ta dva takmičenja uspeti da se vrati u Ligu Šampiona, gde mu je i mesto.

Osvojio je i dva trofeja od kako je letos se na klupu "Đavola", najpre je dobio Lester za pehar Komjuniti Šilda, da bi nedavno u finalu Liga Kupa njegov Junajted bio bolji od Sautemptona.

Ipak, jasno je da se danas Murinjo ne kotira tako visoko, kao što se kotirao dok je sedeo na klupi Porta, Čelsija i Intera, a kako on kaže, razlog bi mogle da budu nove generacije fudbalera.

On je izrevoltiran neprofenionalizmom današnjih fudbalera, a uporedio ih je sa Frenkom Lampardom, za kog se zna da je njegov ljubimac.

"Još uvek se privikavam na ovaj novi svet, na ono šta su mladi postali. Teško mi je da shvatim da su nekad, za razliku od danas, mladi igrači bili profesionalci u pravom smislu te reči.

Jedan Frenk Lampard je sa 23 godine bio pravi muškarac, koji je bio posvećen fudbalu i treninzima. Danas su fudbaleri sa toliko godina obični klinci
", jasan je Murinjo.

"Današnji fudbaleri su deca, a ne muškarci. Zapravo, oni su obična derišta okružena nekim stvarima koje meni nikako ne pomažu u radu, a ni njima u životu", dodao je Portugalac.

Murinjo je svestan da će morati da se privikne na novi "trend", ali ne krije da žali za "starim dobrim vremenima".

"Pre deset godina nijedan igrač u svlačionici nije imao mobilni. Sada, kao trener, to morate da prihvatite ako ne želite da dođete u sukob sa igračima. Možete li da sprečite igrača da napravi nešto glupo na društvenim mrežama? Nema šanse", zaključio je Žoze Murinjo.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.