Doputovao na rikši iz Kine na Olimpijske igre?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2012, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doputovao na rikši iz Kine na Olimpijske igre?

LONDON -

Londonska kineska četvrt danas je primila nesvakidašnjeg ljubitelja Olimpijskih igara – zemljoradnika koji je rekao da je iz Kine doputovao vozeći se na rikši.

Čen Gvanming (57) je rekao da se na dvogodišnje putovanje odlučio iz želje da prisustvuje londonskim Igrama, pruži podršku sportistima i "proširi olimpijski duh".

On sada pokušava da u poslednjem trenutku nabavi ulaznicu za predstojeće svečano otvaranje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Došao sam da podržavam i bodrim sve ljude iz svih delova sveta koji učestvuju u sportskim takmičenjima", rekao je Čen.

Njegova rikša na tri točka, natovarena prtljagom, oblepljena je fotografijama na kojima pozira ispred svetskih znamentosti poput Ajfelove kule.

Čen je rekao da je na put pošao 2010. iz svog sela u kineskoj provinciji Điangsu, gde uzgaja pirinač i druge useve. On je rekao da je za dve godine proputovao 16 zemalja, među kojima Vijetnam, Tajland, Pakistan, Tursku i Italiju. U Britaniju je 6. jula doputovao trajektom na koji se ukrcao u Francuskoj.

Čen je rekao da je na dobijanju putničkih viza počeo da radi još 2009. i da su ga finansijski pomagali ljubazni pojedinci - posebno iz kineskih zajedinca - svuda kuda je prošao.

Njegovu izjavu nije moguće proveriti i nije jasno kako je uspeo da pređe granice tako velikog broja zemalja. Ipak, televizija Bi-Bi-Si, koja je sa njim napravila intervju, objavila je snimak njegovog pasoša sa zalepljenim vizama zemalja među kojima su Pakistan, Tajland i Iran.

Čen je u maju postavio na Jutjub videoklip koji je snimio tokom boravka u Rimu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Doputovao iz Kine u London na rikši

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2012

LONDON - Londonska kineska četvrt juče je primila nesvakidašnjeg ljubitelja Olimpijskih igara - zemljoradnika koji je rekao da je iz Kine doputovao vozeći se na rikši.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.