Stopirani dolazni letovi na jednom od najprometnijih aerodroma: Preusmeravaju avione zbog drona na pisti

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2018, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stopirani dolazni letovi na jednom od najprometnijih aerodroma: Preusmeravaju avione zbog drona na pisti

Na londonskom aerodromu Getvik, drugom najprometnijem aerodromu u Velikoj Britaniji, trenutno vlada haos i to sve zbog bespilotnih letelica.

Naime, dolazni letovi na ovom aerodromu otkazani su do daljnjeg jer se na pisti nalaze dva drona, javljaju britanski mediji.

Flights at Gatwick Airport halted amid reports of drone flying in area https://t.co/a0bWL81967

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) 19. децембар 2018.

Za sada nema informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odakle dron na pisti, kao ni kada će dolazni letovi ponovo biti omogućeni.

Aerodrom Getvik je drugi najprometniji aerodrom u Londonu i u Velikoj Britaniji posle aerodroma Hitrou. U 2008. godini je bio 28. aerodrom u svetu po broju putnika, sa 34.205.887 ljudi koji su prošli kroz aerodrom.

pic.twitter.com/0OqYwAM95l

— Gatwick Airport LGW (@Gatwick_Airport) 19. децембар 2018.

 Getvik se nalazi 47 kilometara južno od Londona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PANIKA U LONDONU Obustavljen saobraćaj na aerodromu Getvik, dva DRONA primećena na pisti

Izvor: Blic, 20.Dec.2018

Londonski aerodrom Getvik zatvoren je još od sinoć zbog dva drona koja su primećena da lete iznad pista. To se desilo u sredu uveče, a zbog dronova otkazani su do daljeg svi letovi, što je izazvalo velike probleme budući da se približava vreme Božićnih praznika, prenosi AP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.