Nekadašnji Putinov prijatelj, bankar Pugačov beži od ruske i britanske tajne policije

Izvor: 011vodič.com, 11.Jul.2015, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekadašnji Putinov prijatelj, bankar Pugačov beži od ruske i britanske tajne policije

Britanska policija pokušava da uđe u trag nekadašnjem bankaru Kremlja, koji tvrdi da ruski predsednik želi da mu otme imovinu i da ga ubije. Tajkun koji je rođen u Rusiji, ali već godinama živi u Londonu, pobegao je iz Velike Britanije iako mu je sud zabranio da napušta zemlju. Pretpostavlja se da je otišao u Francusku, budući da poseduje državljanstvo te zemlje.
Protiv njega se trenutno vodi postupak zbog navodne krađe >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << više od 900 miliona evra iz banke Mezprombank koju je osnovao u Moskvi.
Pored britanske policije, za petama mu je i ruska Agencija za osiguranje depozita (DIA), a njegova imovina u vrednosti od 1,8 milijardi evra privremeno je zamrznuta.
Međutim, Aleksandar Pugačov tvrdi da su optužbe protiv njega neosnovane i da je žrtva „političkog progona“. Nekoliko nedelja uoči bekstva, izjavio je da je životno ugrožen zbog „hajke“ koju je pokrenuo Vladimir Putin.
To je potvrdila i njegova ljubavnica Aleksandra Tolstoj.
– Sergej je sa Vladimirom Putinom bio u dobrim odnosima sve do 2010. godine, a onda je Putin pokušao nezakonito da prepiše njegovu imovinu državi. Od tada svakog dana strahujemo za svoje živote – rekla je glumica koja je i dalje u Londonu.
Advokat ruskog tajkuna tvrdi da je njegov klijent napustio Britaniju „iz bezbednosnih razloga“.
Doveo Putina
Britanski mediji tvrde da je upravo nekadašnji bankar Kremlja zaslužan za dovođenje ruskog predsednika na vlast. „Ja sam bio taj koji je insistirao da Putin zameni Jeljcina pred kraj mandata. On se svojim rezimeom već nametnuo kao jedna od ključnih figura tadašnje Rusije“ otkrio je Sergej Pugačov u jednom intervjuu.
#webtribune
The post Nekadašnji Putinov prijatelj, bankar Pugačov beži od ruske i britanske tajne policije appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.