Celog života peremo zube na POGREŠAN NAČIN: Stručnjak upozorava da zbog JEDNE NAVIKE možemo imati POSLEDICE

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2020, 12:53

Celog života peremo zube na POGREŠAN NAČIN: Stručnjak upozorava da zbog JEDNE NAVIKE možemo imati POSLEDICE

Obratite pažnju.

Često prilikom pranja zuba najviše pažnje obraćamo na količinu paste koju želimo da nanesemo na četkicu i u strahu da ne bude premalo, u većini slučajeva, nanosimo je celom dužinom.

Prilikom toga zaboravljamo da nas proizvođač savetuje da nanosimo samo malu količinu paste, količinu približnu zrnu graška, a sada je sve to potvrdio i doktor Gao Đe Teh, stomatolog iz Londona, na popularnoj društvenoj mreži TikTok i napomenuo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << često ne razmišljajući nasedamo na marketinške trikove.

On je napomenuo da je količina koju normalno koristimo za jedno pranje zuba suluda i preterana.

- Fluorid kad se konzumira u većim količinama može da izazove zubnu fluorozu - upozorava stručnjak.

Are you using the right amount of toothpaste? ##dentist ##dental ##dentistry ##tiktokguru ##youngcreators ##learnontiktok ##edutok ##teeth ##foryou

♬ Mad at Disney - salem ilese

Reč je o razvojnom poremećaju u zubima i kostima koji nastaje zbog prekomernog unošenja paste u organizam. Baš zato na primer treba paziti s količinom paste za zube koju koriste najmlađi.

- Jednom kad iščetkate zube, samo ispljunite višak. Ne treba da ispirate usta vodom, zato što fluoru treba neko vreme da deluje - poručuje Teh.

Pomenuti video je pogledalo više od 6 miliona ljudi.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.